in

Ovo su parkirališta u Puli na kojima će uskoro biti besplatno parkiranje

Foto Grad Pula

Budući da je pred nama početak nove školske godine te se očekuje povećani promet gradskih vozila na prometnicama i nakon što je Opća bolnica Pula uvela novu regulaciju prometa na svome parkiralištu, Grad Pula je donio nove odluke kako bi smanjila gužve. Pritom je pozvao građane da koriste alternativne mogućnosti prijevoza kao i parkirališta izvan centra grada.

Od 1. listopada 2023. do 31. svibnja 2024. godine na parkiralištima Riva, Emova i Marsovo polje 1 građani će moći kupiti povlaštenu kartu koja će za osam mjeseci  iznositi ukupno 6,60 eura (49,73 kn). Parkiranje je u tom razdoblju na Mandraču i Marsovom polju 2 besplatno.

Radi se o parkiralištima koja su smještena na obodima grada, ali sve unutar pješačke udaljenosti do samog centra grada, odnosno unutar zone dobre povezanosti javnog gradskog prijevoza s centrom grada.

Primjerice, građani koji koriste parkiralište Gregovica (kod Pula City Malla i H. Normana) mogu od autobusnog stajališta Gregovica (ispod Spara) u neposrednoj blizini parkirališta doći do centra grada (Giardini) korištenjem gradskih autobusnih linija 1, 9 i 25c s prosječnom frekvencijom polazaka radnim danom svakih 10 minuta.

Za povratak prema parkiralištu Gregovica mogu koristiti linije 1 i 6 sa stajališta Giardini Ghetaldus i linije 9 i 25b sa stajališta Giardina, također s prosječnom frekvencijom polazaka radnim danom svakih 10 minuta.

Putnici koji nemaju mjesečnu ili godišnju Pulaprometovu autobusnu kartu najpovoljniju vožnju mogu ostvariti uz posjedovanje vrijednosne (prepaid) karte za cijenu vožnje od 0,90 eura uz mogućnost presjedanja unutar 60 minuta.

Izvor Grad Pula

Foto Carinska uprava RH fejk roba torbe lažnjaci

Carina lovi “lažnjake” u Istri: U Poreču i Rovinju našli na tisuće predmeta marki Chanel, YSL, Vuitton, Moncler, Givenchy…

Foto Istarski pljočkarski savez

Međunarodni festival pljočkanja idući vikend u Svetvinčentu – skup o očuvanju tradicijskih igara i sportova i turnir