in

PAZIN: Zbog loše epidemiološke situacije u školama online nastava

Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin

Zbog trenutne nepovoljne epidemiološke situacije i uz stručno mišljenje nadležnih službi HZZJZ Istarske županije, nastava u pazinskim školama ide u potpunosti online. S time da se online nastava u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile samo nastavlja, jer su s nastavom na daljinu počeli još krajem listopada. Naime, tada su na svojoj stranici objavili da je velik broj učenika i učitelja u samoizolaciji, zbog čega nije moguće organizirati nastavu.

Loša epidemiološka situacija u Pazinu se nastavlja – sada je gradonačelnik pozitivan na Covid.

Evo što su objavili na svojim web stranicama.

Osnovna škola Vladimira Nazora piše: “Obavještavamo vas da će se zbog nepovoljne epidemiološke situacije u našem okruženju nastava za sve razredne odjele Matične škole Pazin od ponedjeljka 9.  do 13. studenog 2020. održavati na daljinu. Krajem sljedećeg tjedna procijenit će se epidemiološke okolnosti i donijeti odluka o tome vraćaju li se učenici u školske klupe ili se nastavlja s nastavom na daljinu. Molimo učenike kojima je određena mjera samoizolacije da strogo poštuju mjere samoizolacije. Sve ostale učenike molimo da se suzdržavaju od nepotrebnih druženja, proslava i okupljanja te da nose maske i održavaju socijalnu distancu”, napisala je ravnateljica Zdenka Turkalj-Čohilj.

Slično je napisala i ravnateljica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Suzana Poropat-Božac, koja je na web stranici objavila da se nastava nastavlja na daljinu i sljedeći tjedan održava na daljinu, do 13. studenog 2020.

“Krajem sljedećeg tjedna procijenit će se epidemiološke okolnosti i donijeti odluka o tome vraćaju li se učenici u školske klupe ili se nastavlja s nastavom na daljinu”, piše u službenoj objavi ravnateljice.

Ista situacija je u Pazinskom kolegiju-klasičnoj gimnaziji koji će od sutra krenuti s online nastavu u trajanju od tjedan dana. I u ovoj školi virus je poslao velik broj nastavnika i učenika u samoizolaciju, pa nisu u mogućnosti organizirati redovnu nastavu u školi.

Gradonačelnik Pazina Renato Krulčić

Pazinski gradonačelnik ima koronu, bio je s ministrom Butkovićem

VRSAR: Proslava Sv. Martina 11. studenog