in

Pazinski gradonačelnik ima koronu, bio je s ministrom Butkovićem

Gradonačelnik Pazina Renato Krulčić

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, koji se u subotu testirao na koronavirus, pozitivan je i ima blaže simptome bolesti covid-19, potvrdili su u nedjelju iz Grada Pazina. Gradonačelnik Krulčić u četvrtak je zajedno s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te predstavnicima Bina Istre, Istarske županije i općina Pazinštine nazočio otvaranju poddionice Istarskog ipsilona od Pazina do Cerovlja.

Ministar Oleg Butković također je pozitivan na koronavirus i, kako je u nedjelju priopćeno iz Ministarstva, ima blaže simptome bolesti te će svoje radne obaveze nastaviti obavljati u samoizolaciji. I pazinski gradonačelnik ima blaže simptome bolesti covid-19, piše Index.

“Osjećam se dobro s obzirom na to da imam blaže simptome bolesti. Moja je dužnost i odgovornost da svim sugrađankama i sugrađanima izvijestim da sam uslijed blagih simptoma i sumnje na covid-19 obavio PCR test te da je isti pozitivan”, kazao je Krulčić, dodavši kako se na posao vraća 16. studenoga, do kada mu je određena samoizolacija.

“Svoje ću radne obveze nastaviti obavljati od kuće u samoizolaciji, poštujući preporuke epidemiologa i liječnika”, poručio je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić.  

Osim njega, prema informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, od danas se u mjerama samoizolacije nalazi i obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin koji je testiran na koronavirus, ali je njegov test negativan, dok su u mjerama pojačanog nadzora pulski gradonačelnik Boris Miletić i saborski zastupnik Anton Kliman, koji su također u četvrtak bili na svečanosti u Cerovlju. 


“Moramo biti odgovorni i disciplinirani i neovisno o negativnom testu idućih dana svoje radne obveze obavljat ću od kuće i bit ću u stalnom kontaktu s epidemiolozima i liječnicima”, poručio je Fabrizio Radin. 

Rovinjski gradonačelnik u samoizolaciji

U međuvremenu i rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga nalazi se u samoizolaciji, iako mu je test na covid-19 negativan, piše nadalje Index.

“Zbog kraćeg kontakta s covid-19 pozitivnom osobom, sve do petka 13. studenog nalazim se u samoizolaciji. Naime, u subotu sam napravio test koji je pokazao da sam negativan, što sam i sam pretpostavljao s obzirom na to da sam za vrijeme kontakta i sam nosio zaštitnu maskicu. Naravno, posao mora ići dalje tako da je idućih šest dana, s obzirom na to da je kontakt bio u utorak, moj ured od kuće” – poručio je Paliaga. 

U samoizolaciji je i direktor Bina Istre Dario Silić, koji je na otvaranju dionice Pazin-Cerovlje također bio uz ministra i pazinskog gradonačelnika.

Porečanke izgubile protiv Rijeke

PAZIN: Zbog loše epidemiološke situacije u školama online nastava