in

PAZITE GDJE BACATE SMEĆE – Porečka Usluga postavlja video nadzor na kritičnim mjestima – pogledajte gdje stižu kamere

Foto Tanja Kocijančić
Kontejneri u Mate Baloti

Usluga Poreč, kako je i najavljeno, postiže dodatni korak u unaprijeđenju usluge gospodarenja otpadom u Poreču te uvodi video nadzor na pojedinim lokacijama postavljenih setova podzemnih i polupodzemnih spremnika za otpad na području Poreča. Trenutno je u tijeku implementacija samog sustava koja će biti dovršena do kraja ovog tjedna, a konačno puštanje video nadzora u rad bit će kroz idući tjedan, priopćeno je iz Usluge.

Usluga Poreč je i naručitelj ove usluge te i voditelj obrade podataka prikupljenih putem video nadzora, a sve u cilju regulacije i praćenja te spriječavanja nepropisnih praksi vezanih za odlaganje otpada. Time poduzeće nastavlja svoju misiju postizanja proaktivne i učinkovite usluge gospodarenja otpadom na području Poreča.

Lokacije spremnika koje će biti pokrivene sustavom video nadzora su :

–           Ulica Jože Šurana

–           Šetalište dr. Ante Šonje

–           Parkiralište Okrugla Kula

–           Parkiralište Obala Matka Laginje

–           Ulica Giuseppe Caprin

–           Obala Maršala Tita

–           Ulica Mate Balote

–           Červar Trg Jugo

–           Červar Park Busola

Usluga Poreč je proteklih mjeseci pratila parksu odlaganja otpada na terenu te registrirala najktiričnije točke koje su upravo ove koje će od sada biti pod video-nadzorom. Ovaj korak dodatna je mjera s kojom se želi spriječiti neodgovorno ponašanje, nastanak i širenje kritičnih točaka za odvajanje otpada, te se želi potaknuti građane na svjesno i odgovorno odnošenje prema otpadu. Poreč je ujedno i šampion turizma te jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u zemlji i to je standard koji ćemo zadržati, a lošom praksom i nepravilnim odlaganjem otpada šaljemo krivu sliku o našem gradu.

-Ovim putem pozivamo još jednom sve korisnike da svoj otpad odlažu savjesno i pravilno te da odgovorno postupaju sa ugrađenom opremom. Ako građani imaju bilo kakve upite, nejasnoće ili žele prijaviti neko neodgovorno ponašanje, uvijek nam se mogu javiti u prostorima Usluge Poreč ili putem maila: info@usluga.hr, poručuju iz ove porečke komunalne tvrtke.

bralić intrade koncert

TURISTIČKA FEŠTA TAR: Nastupaju Klapa Intrade i Tomislav Bralić, Parni valjak i brojni drugi – ne zaboravite doći na utrku tovara!

POREČ i Zaklada policijske solidarnosti zajedno rješavaju stambeno pitanje policajaca