in

PBZ poslao važno upozorenje: Ne nasjedajte na ove mailove!

Foto Tanja Kocijančić

Privredna banka Zagreb poslala je važno upozorenje svojim korisnicima. Naime, na svom službenom profilu na Facebooku klijente obavještavaju da se šire lažne e-mail poruke banke.

“Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb d.d.. Lažne poruke dolaze od lažnog pošiljatelja ‘PBZ za subject/predmet/naziv imaju: “Vaš račun će uskoro biti zatvoren.!!’, a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana sa Privrednom bankom Zagreb”, priopćili su iz PBZ-a.

Iz banke naglašavaju da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama.

“Molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite. Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova”, piše u objavi na Facebooku.

Foto Dječji vrtić Vrtuljak Marčana

MARČANA: Djeca intervjuirala načelnika

mup policija radar

Radari u Istri u subotu 11. ožujka 2023.