in

Plava laguna ove godine donirala više od milijun kuna

Porečka hotelijerska tvrtka Plava Laguna ove je godine u svoje donacijske programe uložila više od milijun kuna, od čega 600 tisuća kuna za poboljšanje kvalitete života za najmlađe. Tako je predsjednik Uprave Plave Lagune Neven Staver u pratnji gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića obišao jučer Osnovnu školu Finida, za koju je Plava Laguna izdvojila 300 tisuća kuna. Tom donacijom Plava Laguna obilježila je 60 godina svog djelovanja, a sredstvima je opremljena informatička učionica, te kabineti nastavnika, pametne ploče za ostale učionice i uredi administracije, a oprema je podijeljena između dvije osnovne škole – Finida i Poreč.

„ Željeli smo osigurati suvremene načine učenja za porečke osnovnoškolce – kako bi stjecali vještine od malih nogu koje će im kasnije trebati u tržištu rada“, poručuju iz Uprave Plave Lagune.

U nastavku dana Staver i Peršurić obišli su i dječji vrtić Veli Maj, koji nastaje prenamjenom iz osnovne škole, a za čije je projektiranje Plava Laguna izdvojila 300 tisuća kuna.

„Plava Laguna djeluje kao društveno odgovoran subjekt u zajednici koji želi doprinijeti kvaliteti života za sve građane u sredini u kojoj poslujemo. U svom društvenom djelovanju koncentrirani smo na najmlađe jer na njima svijet ostaje, a želimo da s njihovim razvojem i destinacije u kojima poslujemo idu naprijed, u svim kontekstima“, poručuju iz Uprave Plave Lagune.

Gradonačelnik Peršurić još je jednom zahvalio Plavoj Laguni na ovim donacijama, te ostalim donacijama kojima je ove godine poduprla gradske projekte, između kojih je i organizacija ovogodišnjeg Adventa i proslave Nove Godine, potom smještaj policijskih službenika i financiranje dodatnih timova medicinske hitne pomoći tijekom ljetnih mjeseci, kao i suradnju s porečkim osnovnim i srednjim školama kroz razne projekte.

Plava Laguna kroz različite aktivnosti ove je godine donirala gotovo milijun i sto tisuća kuna za projekte društvene odgovornosti u svojim destinacijama – Poreč, Umag i Rijeka, a s takvom praksom će svakako nastaviti i dalje kao aktivni dio zajednice u kojoj posluje, priopćeno je iz ovog hotelijera.

Radionica zdrave prehrane u sklopu projekta “Poreč Organic city”

IZMJENE ZAKONA Kazna za telefoniranje u vožnji 1.500 kuna, evo koga očekuju kazne od 20 tisuća kuna