in

POJAČANI NADZOR POLICIJE: Načelnik Božo Kirin: Mjeru samoizolacije prekršile 73 osobe, zabrinjava što ih “love” i u prometu

Screenshot

Božo Kirin, načelnik Policijske uprave istarske, na današnjoj presici istarskog Stožera za civilnu zaštitu, govorio je o kontroli mjera samoizolacije.

-Od početka otkad je uvedena ta mjera do danas utvrdili smo da su ukupno 73 osobe kršile mjeru samoizolacije i prijavljene su inspektoratu. Od tog broja 13 ih je utvrđeno na kontrolnim policijskim točkama, a od toga jedna jučer u Umagu. Drago mi da se smanjuje ukupna broj onih koji krše tu mjeru, ali zabrinjava što su te osobe i u prometu, komentirao je Kirin.

Druga aktivnost kojom se bave jest nadzor odluke o zabrani napuštanja prebivališta.

-Jučer (7. travnja) od 16.10 sati kontrolne točke pomaknute su na granice bivših općina gdje se provjeravaju e-propusnice. Tijekom današnjeg dana (8. travnja) nije bilo većih problema, nadamo se da će se situacija u tom dijelu stabilizirati i više neće biti osoba bez propusnica, kazao je Kirin.

Treća aktivnost je nadzor odluke o ograničavanju kretanja građana na javnim površinama.

-Policija kroz svakodnevne aktivnosti obilazi sva mjesta gdje se očekuje da bi se građani mogli okupljati u većem broju. Zasad nije bilo potrebe za jačom intervencijom, išlo se s upozorenjima i građani su se razišli. Jučer smo dobili 15 dojava, odnosno dosad smo primili ukupno 253 dojave. Jučer smo utvrdili u 6 slučajeva okupljanje ispred trgovina i 9 na otvorenim prostorima. Izdana su upozorenja, nije bilo potreba za intervencijom, napomenuo je šef policije.

Idućih dana i dalje će policajci biti aktivni i kontrolirati sva okupljališta građana.

Posebice se to očekuje za Uskrs.

Istarski Stožer: Novooboljeli iz POREČA i ROVINJA, u Istri ukupno 80 – DINO KOZLEVAC: Uskrs nam je veliki izazov!

MUP upozorava građane – ne javljajte se na pozive s nepoznatih inozemnih brojeva