in

(P)okreni svoju zajednicu i prijavi se – Zaklada Istra poziva zainteresirane

Foto Zaklada Istra - Aktvini u zajednici - ilustracija

Zaklada Istra poziva zainteresirane na Akademiju aktivni(h) u zajednici koja će se održati u Slunju od 15. do 17. ožujka u Hotelu Mirjana&Rastoke. Prenosimo njihov poziv:

Zajedno ćemo raditi na detektiranju i razradi realnih potreba koje želite riješiti ili ideje koje želite provesti u svojoj zajednici. Akademija će vam pružiti potrebna znanja i društvene vještine kako biste svoje ideje pretvorili u stvarnost i došli do konkretnih rješenja. Tijekom trodnevnog boravka u Slunju pokrit ćemo troškove puta i boravka.

Tražimo ukupno 15 osoba za sudjelovanje u ovom programu, od kojih trebamo tri osobe iz svake od navedenih županija: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska županija. Kroz ovaj program i projekte koji se provode, imate mogućnost upoznati se s novim idejama, naučiti nove vještine i stvoriti nove veze s ljudima koji također žele doprinijeti zajednici. Dopustite si priliku da steknete nova iskustva, razvijete svoje vještine i budete inspiracija drugima u vašoj lokalnoj zajednici. Vaš doprinos je ključan za daljnji razvoj mjesta u kojem živite i za stvaranje bolje budućnosti za sve nas.

Kada se polaznici Akademije vrate u svoju zajednicu, očekuje se od njih da podijele stečena znanja i vještine s ostalim predstavnicima zajednice. Važno je okupiti sve relevantne osobe kako bi se prenijele korisne informacije i postigao zajednički cilj. Zajedno s mentorima i tehničkom podrškom Zaklade, polaznici trebaju provesti odabranu aktivnost u zajednici. Ova aktivnost može biti nešto što će imati pozitivan utjecaj na zajednicu i poboljšati kvalitetu života svih njenih članova.

U svrhu promocije Programa Aktivni u zajednici Zaklada će u periodu prije održavanja Akademije aktivni(h) u zajednici, održati prezentacije Programa Aktivni u zajednici po lokalnim zajednicama. Detaljnije će biti objavljeno kroz par dana na web stranici Zaklade.

Prijavnica je dostupna na sljedećem linku: https://forms.gle/SsRjawyCrjcYVeRD9
Rok za prijavu:  utorak, 5. ožujak 2024. godine.

Akademija aktivni(h) u zajednici provodi se u sklopu programa „Aktivni u zajednici“ u okviru programske suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, na području 5 županija: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska. Program „Aktivni u zajednici“ nije program dodjele financijskih sredstava za provedbu projekata ili programa.

Više informacija možete dobiti na e mail zaklada@civilnodrustvo-istra.hr ili pozivom na broj 052/212-938.

Promocija knjige o Bernardu Parentinu - Foto Andi Bančić knjiga sabornica promocija orlić 22-11-2021

Istra: Međunarodni dan darivanja knjiga – pokloni ili zamijeni slikovnicu, knjigu ili strip

funtana panorama iz zraka

Općina Funtana izrađuje Strategiju zelene urbane obnove – Građane poziva da ispune anketni upitnik