in

Istra: Međunarodni dan darivanja knjiga – pokloni ili zamijeni slikovnicu, knjigu ili strip

Promocija knjige o Bernardu Parentinu - Foto Andi Bančić - Ilustracija

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i ove godine organizira akciju prikupljanja slikovnica, knjiga i stripova u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga. Akcija će se provoditi od 5. do 29. veljače 2024.

Kako možete sudjelovati?

Knjižnica poziva građane, institucije, udruge i sve zainteresirane da očuvane slikovnice, knjige ili stripove donesu u Središnju knjižnicu, Dječju knjižnicu, Knjižnicu Veruda, Čitaonicu kluba umirovljenika, Knjižnicu Vodnjan ili Knjižnicu Žminj, a knjižničari će se pobrinuti da knjige pronađu nove čitatelje.

“Ove godine svoju knjigu možete i zamijeniti nekom od darovanih te uživati u čitanju novog naslova, dok će netko drugi uživati u vašoj”, poručuju knjižničari iz pulske Gradske knjižnice.

Međunarodni dan darivanja knjiga volonterska je inicijativa koja je započela 2012. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu i obilježava se 14. veljače. Usmjerena je što boljoj dostupnosti i ljubavi prema knjizi, a cilj je ohrabriti prvenstveno djecu, ali i odrasle diljem svijeta da darivanjem knjige ili slikovnice šire zanimanje za čitanje te potiču čitanje. Obilježava se u više od 44 zemalja svijeta i iz godine u godinu sve više  raste. U Hrvatskoj se akcija od 2014. godine održava u okviru nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja „Čitaj mi“ pod geslom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“.

Pomozite ostvariti plemeniti cilj – širiti zanimanje i ljubav za čitanje te poticanje druženja s knjigom.

Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!

Foto SD Trickeri - Istarska zimska liga u trčanju

Marko Horvat iz Poreča pobjednik predzadnjeg kola Istarske zimske lige u trčanju u Tupljaku

Zaklada Istra

(P)okreni svoju zajednicu i prijavi se – Zaklada Istra poziva zainteresirane