in

Policajac Mauricio Prelac dobio nagradu Grada Buja

Priznanja Grada Buja - Foto Naša Bujština

Policijska uprava istarska čestita policijskom službeniku na dobivenom priznanju i na njegovom hrabrom činu

Foto: Naša Bujština

Jučer su povodom Dana Grada Buja dodijeljena javna priznanja, a jedno od priznanja pripalo je I policijskom službeniku Mauriciu Prelcu. Riječ je o kontakt policajcu Policijske postaje Umag-Umago s Ispostavom Buje-Buie koji je dobio priznanje za požrtvovan čin kojim je spasio ljudski život, ugrožavajući pritom i samog sebe.
Zahvalnicu Grada Buja policijskom službeniku uručili su gradonačelnik Grada Buja Fabrizio Vižintin i predsjednik Gradskog vijeća Grada Buja, Franko Gergorić.

Priznanja Grada Buja - Foto Naša Bujština
Priznanja Grada Buja – Foto Naša Bujština


Da podsjetimo, policijski službenik je  9. prosinca prošle godine spasio život turskoj državljanki koja je s djecom pokušala prijeći rijeku Dragonju. U jednom trenutku se žena se poskliznula, a nabujala rijeka počela ju je nositi. Uspjela se uhvatiti za srušeno deblo, a jedno dijete potrčalo je po pomoć. Među prvima koji su došli pružiti pomoć bio je policijski službenik Mauricio Prelac koji je odmah ušao u hladnu rijeku te je dvadesetak minuta pridržavao ženu, sve dok jedan mještanin nije donio ljestve. Budući da je zbog jakih struja prijetila opasnost da će nabujala rijeka odnijeti i policijskog službenika i iscrpljenu ženu, u rijeku je ušao i slovenski policajac te su obojica pomogla ženi popeti se na ljestve.

Mauricio Prelac za svoj hrabri čin u travnju je dobio i medalju za hrabrost. Radi se o priznanju slovenske policije koje se dodjeljuje se policijskim službenicima, drugim djelatnicima i građanima za pokazivanje određenog osobnog junaštva u spašavanju osoba ili imovine ili pri obavljanje sigurnosnih zadaća u kojima su njihovi životi bili izloženi opasnosti.

Policijski službenik ni ovaj put nije želio isticati svoju ulogu u akciji spašavanja turske državljanke, već je samo skromno poručio kako je zahvalan Gradu Buje na dobivenom priznanju. ”Vjerujem da bi svatko reagirao kao i ja da se našao u toj situaciji. Nisam previše razmišljao. Kada sam ugledao ženu u hladnoj rijeci, na pomisli mi je samo bilo kako joj trebam pomoći i što prije je izvući na obalu”.

Policijska uprava istarska čestita policijskom službeniku na dobivenom priznanju i na njegovom hrabrom činu!

Ministar Butković - Ilustracija - Foto Vlada RH Twitter

Ministar Butković u Buzetu na obilježavanju početka gradnje obilaznice od 19 milijuna kn

auto vozilo svjetla upaljena mup

TEŠKO OZLIJEĐENA – Gurala Zastavu u kvaru i pala