in

Policajci darivali krv i time započeli obilježavanje Dana policije

Istarska policija započela je ovogodišnje obilježavanje Dana policije tradicionalnim darivanjem krvi

Policijska uprava istarska započela je jučer s aktivnostima uoči Dana policije, koji će se ove godine, zbog situacije s virusom Covid-19, obilježiti na skromniji način, sukladno epidemiološkim preporukama.

Kao i svake godine, djelatnici policije odlučili su pokazati solidarnost i humanost te su se danas u velikom broju odazvali dobrovoljnom darivanju krvi. Akcija darivanja krvi organizirana je u suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Pula i Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, a pristupilo joj je pedesetak djelatnika policijske uprave. Krv je donirao i načelnik istarske policije Božo Kirin, koji je istaknuo kako ovom nesebičnom gestom djelatnici policije mogu pomoći nekome u nevolji ili čak spasiti život, a s njim se složila i voditeljica zdravstvenih programa pri Gradskom društvu Crvenog križa Pula Helena Vidović, koja je pripomenula da se jednom dozom krvi mogu spasiti čak tri života.

Obilježavanje Dana policije nastavit će se u srijedu polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobovima poginulih policijskih službenika, a u četvrtak će se na gradskom groblju u Puli i u Parku Franje Josipa položiti vijenci za sve pripadnike policije koji su stradali u Domovinskom ratu i koji su poginuli prilikom obavljanja svakodnevnih policijskih zadaća. Sveta misa održat će se u 10 sati u crkvi Gospe od mora, dok će se na pulskoj Karolini održati natjecanje najboljih policijskih motorista.

Foto PU istarska

SV. LOVREČ: Trojac iznudio novac od muškarca i prijetio smrću njegovoj obitelji

Prijetili smrću Talijanu zbog nepostojećeg duga

Hrvatska - 24 novozaraženih, produžene mjere za svadbe u najugroženijoj županiji

204 NOVOZARAŽENA: Oporavilo se čak 828 ljudi u 24 sata, otkrivamo o čemu se radi!