in

Policajci u Istri kontrolirali tehničku ispravnost vozila: Neki dobili besplatan popravak

Foto Policijska uprava istarska

Vozači izrazili zadovoljstvo provođenjem preventivnih akcija koje pridonose povećanju sigurnosti cestovnog prometa  

Postaja prometne policije Pula provela je jučer preventivnu prometnu akciju „Nadzor tehničke ispravnosti vozila“. Sukladno najavi, u vremenu od 9 do 11 sati na ugibalištu Rizzijeve ulice u Puli kontrolirali su 74 vozila i vozača, dok su na 18 osobnih automobila zamijenjene neispravne žarulje.

Preventivna prometna akcija provodila se pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a uz Postaju prometne policije Pula u aktivnosti provođenja prometne akcije uključeni su Hrvatski autoklub Pula i stanice za redovni tehnički pregled vozila čiji su servisni savjetnici vizualnim pregledima vozila utvrđivali tehničku neispravnost, dok su automehaničari na mjestu provođenja prometne akcije uklanjali manje kvarove. Prioritetno se obavljala kontrola uređaja za osvjetljivanje i svjetlosne signalizacije na vozilima, a automehaničari – autoelektričari besplatno su mijenjali neispravne žarulje na vozilima.

Kontrolirani vozači izrazili su zadovoljstvo provođenjem ove, ali i ostalih preventivnih akcija koje nemaju za cilj represivno djelovanje, već pridonose povećanju sigurnosti cestovnog prometa kroz tehničko – savjetodavno djelovanje, objavila je policija.

prometna policija foto mup

U Istri u srijedu policija najavljuje prometnu akciju u cilju zaštite pješaka

rukometašice novigrad hrs

U Novigradu za vikend igraju rukometašice Konga, Crne Gore i Hrvatske