in

Policija će u petak pojačano kontrolirati alkoholiziranost vozača

Ilustracija

Policijski službenici u petak u Istri provode pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača

Radi sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama i kako bi se iz prometa isključili vozači koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, na području Policijske uprave istarske 23. travnja od 18 do 23 sata policijski službenici provest će pojačanu kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Vozači koji voze pod utjecajem alkohola ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost svih sudionika u prometu jer pod utjecajem alkohola nisu sposobni sigurno upravljati vozilom. Od 1. siječnja do 21. travnja 2021. godine na području Policijske uprave istarske vozači pod utjecajem alkohola prouzrokovali su 38 prometnih nesreća, od kojih jednu s poginulom osobom, 11 s ozlijeđenim osobama i 26 nesreća s materijalnom štetom.

Uz pojačano alkotestiranje vozača, policijski službenici sankcionirat će i druge prekršaje, a posebice nekorištenje sigurnosnog pojasa, nezakonitu uporabu mobitela za vrijeme vožnje i nepropisnu brzinu.

Pozivamo vozače da ne voze ako su pod utjecajem alkohola, a pozivamo i putnike da se ne preveze u vozilu kojim upravlja vozač pod utjecajem alkohola. Ako je vozač pod utjecajem alkohola, a s njim se nalazi druga osoba koja nije konzumirala alkohol, preporučujemo da vozi osoba koja nije konzumirala alkohol ili da se koristi drugi javni prijevoz koji je dostupan.

Sadnjom drvoreda Novigrad i ove godine sudjeluje u eko-akciji „Obnovimo našu Zemlju“

Bez struje 23. travnja dio Funtane