in

Policija čestitala DAN ŽENA kolegicama, vozačicama i jedinoj ženi u Savudrijskoj vali koja se bavi ribarenjem

Foto: MUP

Prošlo je više od stotinu godina od kada je prva žena dobila značku i policijske ovlasti. Iako su se kroz povijest morale izboriti za svoja prava i jednako tretiranje u službi, danas policijske službenice ravnopravno obavljaju sve policijske poslove kao i njihovi muški kolege. Kako bi im zahvalili na njihovom doprinosu službi, djelatnici Policijske uprave istarske čestitali su svojim kolegicama Dan žena cvijećem, slatkišima ili drugim prigodnim darovima, objavila je Policijska uprava istarska.

Osim toga, organizirane su i prigodne akcije u prometu pa su tako na području Rovinja, Buzeta i Umaga policijski službenici u suradnji s predstavnicima gradova dijelili vozačicama cvijeće. Na Trgu na Lokvi načelnik Policijske postaje Rovinj-Rovigno Branko Ivan Bestulić je s gradonačelnikom Rovinja Markom Paliagom dijelio cvijeće savjesnim vozačicama, buzetski policajci su dijelili cvijeće u Ročkom Polju, a umaški policajci su s prometnim redarom, u Ulici Joakima Rakovca, također zaustavljali vozačice i dijelili im ruže. Brojne vozačice ostale su ugodno iznenađene kada su umjesto uobičajenog postupanja policije dobile ružu ili maćuhice kao zahvalu za odgovorno ponašanje u prometu te su izrazile želju da ovakvih postupanja policije, kojima se na simpatičan način ukazuje na poštivanje prometnih propisa, bude više.

Pomorska policija iznenadila je pak Franku Makovac, jedinu ženu koja se u Savudrijskoj vali bavi ribarenjem te su joj u duhu dobre suradnje također poklonili cvijeće, dok je kontakt policajac Policijske postaje Buzet u šetnji gradom zaustavljao žene i dijelio im karanfile.

POREČKI AMATERSKI GLUMCI PRIPREMILI KOMEDIJU: Predstava “Maneštra od kazališta” 11. i 12. ožujka

Poreč: Za poduzetnice osigurano 20 posto više potpora nego lani