in

Poreč: Za poduzetnice osigurano 20 posto više potpora nego lani

Foto: Visit Croatia

U Poreču trenutni udio žena u poduzetništvu iznosi oko 20 posto, pa je Grad, u cilju poticanja ulaska žena u poduzetništvo, odlučio poduzeti i uvesti određene mjere i novitete.

Tako je već prošle godine u sklopu Mjeseca poduzetništva u Poreču u suradnji s Women in Adria, organiziran Networking breakfast kako bi pomogao ženama poduzetnicama da se međusobno upoznaju, umreže i informiraju.

Nadalje, ove je godine Poreč postao prvi grad Hrvatskog primorja koji se priključio projektu „Grad prijatelj ženskog poduzetništva“ u sklopu kojeg će se tijekom godine održavati Poduzetnička akademija prvenstveno namijenjena ženama, piše portal Gradonačelnik.hr..

Na Međunarodnom kongresu i Sajmu žena koji se danas održava u Gradu Zagrebu i koji je najveća i temeljna aktivnost spomenutog projekta, sudjeluje pet porečkih poduzetnica koje imaju priliku informirati se, educirati i promovirati.

Kako bi potaknuo razvoj ženskog poduzetništva Grad je ove godine u svoj Program poticanja poduzetništva, za koji svake godine izdvaja oko 100 tisuća kuna, uveo novine vezane za žene poduzetnice. Naime, ako se žena poduzetnica kandidira za poticaje i potpore Grad Poreča, od ove godine može ostvariti čak 20 posto više subvencija u odnosu na prošlu godinu.

Ženama koje se bave poduzetništvom, Grad također olakšava brigu o djeci uređenjem novih vrtićkih prostora i osiguravanjem stručnjaka i odgajatelja.

„Vjerujemo da ćemo kroz sve ove mjere i aktivnosti potaknuti naše porečke poduzetnice da više ne budu samozatajne radišne žene iz sjene nego da se istaknu i umrežavaju u cilju stjecanja novih znanja, poznanstava i poslovnih iskustava.Ostale Porečanke želimo potaknuti da razmisle o poduzetništvu, osvijeste svoje kvalitete i da hrabro okrenu novu poslovnu stranicu. Grad će im u tome biti partner i podrška“, zaključio je gradonačelnik Loris Peršurić.

Inače, za poduzetničke potpore Grad Poreč i ove je godine u svom proračunu osigurao 100 tisuća kuna. Iako nema promjena što se tiče poticajnih mjera, ovogodišnji novitet je usmjeravanje poticanja poduzetništva kod žena i mladih ljudi. Tako je, uz 20 posto veći iznos subvencija ženama i mladima osiguran veći iznos potpora za 10 posto, objavio je portal Gradonačelnik.hr.

Policija čestitala DAN ŽENA kolegicama, vozačicama i jedinoj ženi u Savudrijskoj vali koja se bavi ribarenjem

Tisuće malih sportaša u travnju dolazi u Poreč, Rovinj i Pulu