in

Policija, Istra Bikeri na cesti i Veterani-Croatia: Poligon sigurne i spretne vožnje u Puli 9. lipnja

Ilustracija/Foto: PU istarska

Na parkiralištu Rojca u Puli, u nedjelju s početkom u 10 sati održat će se edukativno pokazni poligon sigurne i spretne vožnje  

Dolaskom ljepšeg vremena na našim prometnicama je sve veći broj motocikala i mopeda, a oni predstavljaju jednu od najranjivijih skupina sudionika u prometu.  Stoga je prometna policija započela s provođenjem preventivnih aktivnostima kako bi se vozače motocikla  mopeda, ali i druge sudionike u prometu potaklo na veći oprez i poštivanje prometnih pravila.

Na parkiralištu Rojca, u nedjelju, 9. lipnja s početkom u 10 sati, u organizaciji moto klubova Istra Bikeri na cesti i Veterani-Croatia održat će se edukativno pokazni poligon sigurne i spretne vožnje, u okviru čega će policijski službenici Postaje prometne policije Pula u prostorijama društvenog centra održati edukativno predavanje za motocikliste, mopediste te ostale zainteresirane građane. Predavanju će se pridružiti i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, HAK-a Rovinj-Pula  te po prvi puta predstavnici moto kluba Moto Gymkana Croatia iz Zagreba.

Cilj predavanja je osvijestiti sudionike u prometu, posebice vozače motocikla i mopeda o važnosti pravilnog ponašanja u prometu i važnosti elemenata tzv. pasivne sigurnosti, posebice s obzirom na predstojeću sezonu u kojoj se na  prometnicama, kao i proteklih godina, očekuje veći broj vozila navedenih kategorija. Nakon prometne edukacije na poligonu će se održati pokazna vježba spretne i sigurne vožnje u kojoj će sudjelovali bikeri, a potom i zainteresirani građani.

Istramet: Sutra stižu prave ljetne vrućine

Festival ambasada u Pragu – Poreč se predstavio s istarskim delicijama i vinima