in

Festival ambasada u Pragu – Poreč se predstavio s istarskim delicijama i vinima

Poreč se ovog vikenda predstavio na Festivalu ambasada u Pragu, glavnom gradu Češke. Sudjelovanje Poreča realizira se na poziv prijateljskog grada Praga 6, najvećeg okruga u češkoj metropoli, a ovaj događaj ove je godine okupio više od 50 država/gradova sudionika uz 30 tisuća posjetitelja. Festival zajednički organiziraju Grad Prag 6 s Kulakák Farmers Markets te uz pokroviteljstvo Senata Parlamenta Češke republike, priopćeno je iz gradske uprave.

U bogatstvu različitih kultura i okusa, hrvatski je štand bio iznimno dobro posjećen, a Poreč se predstavio sa svojim lokalnim specijalitetima – istarskim pršutom, sirevima, kobasicama, maslinovim uljem, bakalarom na bijelo, mariniranim srdelama i inćunima, vinima i rakijama. Predstavljanju se pridružio i ured Hrvatske turističke zajednice u Češkoj, a kroz razgovor s brojnim posjetiteljima pobliže su opisane ponude Poreča, Istre i Hrvatske.

-Izuzetno smo zadovoljni da smo u gradu kao što je Prag odradili kvalitetno predstavljanje našeg Poreča, pogotovo kad kroz komentare čujemo da je puno njih već posjetilo ili u bliskoj budućnosti planira provesti svoj odmor kod nas, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić, posebno se zahvalivši Turističkoj zajednici Poreča, prijateljskom gradu Pragu 6, veleposlanstvu Hrvatske u Češkoj republici i Hrvatskoj turističkoj zajednici na velikoj podršci u realizaciji ovakvog predstavljanja.

-Posebno hvala Draženu Horvatu i timu njegovog nagrađivanog restorana Chorvatský Mlýn iz Praga 6, koji su nam pomogli u realizaciji ovog predstavljanja, rekao je gradonačelnik.

Podsjetimo, Prag 6 od 2012. godine s Gradom Porečom ima potpisan Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljstva i to na razinama kulture, sporta, obrazovanja ali i gospodarstva.

Ilustracija/Foto: PU istarska policija motori

Policija, Istra Bikeri na cesti i Veterani-Croatia: Poligon sigurne i spretne vožnje u Puli 9. lipnja

FOTOGALERIJA: Susret pjesnika “VERŠI NA ŠTERNI“ – Ljepota i toplina čakavske beside ispunile srce Vižinade