in

Policija najavila akciju pojačanog nadzora korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Ilustracija MUP

Policijska postaja Rovinj nastavlja s aktivnostima kojima je cilj podići prometnu kulturu i osvijestiti vozače na opasnosti u prometu pa će  tako u četvrtak, 12. siječnja 2023. godine od 9  do 14  sati, u Rovinju provesti kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela.
 
U 2022. godini rovinjski policijski službenici utvrdili su ukupno 1.017 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 828 prekršaja nepropisne uporabe mobitela. U usporedbi s 2021. godinom, utvrđeno je 30% više prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 17% više prekršaja nepropisne uporabe mobitela.
 
Uz vožnju pod utjecajem alkohola i nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela četiri su glavne ubojice u prometu, odnosno prekršaji koji izazivaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Policija stoga podsjeća vozače i putnike u vozilima da se obavezno vežu prije svake vožnje, pa i one najkraće te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku, objavila je istarska policija 11. siječnja 2023.   

Foto PU zagrebačka - Ilustracija

Iz skladišta ukrali tisuću vodomjera

foto usp poreč

Porečki USB otvara novu radionicu: Capoeira kombinira borbu i ples uz brazilsku glazbu