in

Porečki USB otvara novu radionicu: Capoeira kombinira borbu i ples uz brazilsku glazbu

Foto USB Poreč

Svi koji se premišljaju oko bavljenja borilačkim vještinama ili plesom, u Poreču više nisu prisiljeni birati. Udruga mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč otvara novu radionicu capoeire, koja kombinira borbu, ples, akrobatski pokret i ritam, a sve to uz zaraznu brazilsku glazbu. Upisi za besplatan uvodni sat traju do kraja siječnja i otvoreni su za sve uzraste, djecu i odrasle. Pod vodstvom licenciranog voditelja polaznici će učiti osnovne pokrete, udarce i bijeg kroz zagrijavanje, malo akrobatike, puno igre, tehnike kretanja, rada u paru, opću i specifičnu fizičku pripremu.

Capoeira je jedinstvena borilačka vještina koja potječe iz Brazila. Istovremeno je to i sport i fascinirajući ples, jednako atraktivan za gledanje i bavljenje njime, koristan za koordinaciju i samoobranu. Radi se o jednoj od najbrže rastućih praksi kretanja u svijetu, koja, uz zabavu, pruža brojne dobrobiti. Primjerice, poboljšava fleksibilnost mišića, disanje i koncentraciju, jača zglobove, omogućuje oslobađanje emocija i kontrolu agresivnosti te potiče samoizražavanje i podučava improvizaciji.  

Zainteresirani za besplatan uvodni sat mogu se prijaviti i dobiti sve informacije telefonom na broj 095 517 6388 (Vale) ili korištenjem QR koda s plakata. Nakon uvodnog sata bit će formirane grupe i određeno vrijeme treninga. Capoeira će tako postati novi sadržaj USB-a, uz već dobro znane radionice suvremenog i jazz plesa te nedavno uvedene break dance, mali cirkus i ples na svili, koji su, nakon školskih praznika, početkom tjedna s puno dobre energije ponovno započeli s radom.  

pojas auto mup policija

Policija najavila akciju pojačanog nadzora korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela

HUMANITARNA AKCIJA: Petogodišnja Loreen treba našu pomoć za svoj prvi samostalni korak