in

POLICIJA poziva vozače na oprez zbog biciklističke utrke Istarsko proljeće

Foto: MUP

Budući da se od sutra u Istri održava biciklistička utrka Istarsko proljeće, povremeno će se zatvarati promet, a na cestama će biti više biciklista te se stoga vozači pozivaju na dodatni oprez, objavila je Policijska uprava istarska.

Tijekom predstojećeg vikenda, od 15 do 17. ožujka 2019. godine, na istarskim prometnicama održat će se međunarodna cestovna biciklistička utrka Istarsko proljeće, na kojoj će sudjelovati oko 150 biciklista te prateće službe i osiguranje. Utrka se sastoji od tri etape, kako slijedi:

  • I. etapa, petak, 15. ožujka, na itinereru: Poreč – Vižinada – Baderna – Pazin – Žminj – Vodnjan – Žminj – Barban – Raša – Labin, u vremenu od 11 do 15 sati,
  • II. etapa, subota, 16. ožujka, na itinereru: Vrsar – Limski kanal – Rovinj – Bale – Kanfanar – Žminj – Gračišće – Kršan – Vranja – Dolenja Vas – Lupoglav – Buzet – Livade – Oprtalj, u vremenu od 10.45 do 15 sati
  • III. etapa, nedjelja, 17. ožujka, na itinereru: Pazin – Baderna – Vižinada – Novigrad – Umag – Buje – Plovanija – Sv.Marija na Krasu – Umag – Savudrija – Umag (3 kruga), u vremenu od 11 do 15 sati.

Zbog održavanja biciklističke manifestacije, policijski službenici i druge ovlaštene osobe povremeno će zatvarati dionice cesta te mjesta starta i cilja, zbog čega pozivamo sve vozače koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista. Također, upozoravamo sudionike u prometu da se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa, s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, međutim, moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je stoga potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na sve bicikliste u prometu. 

HTZ: Ovog ljeta očekuje se 20 posto više turista iz Rusije i Ukrajine

Mlade Porečane oduševio putopisac i planinar Matej Perkov