in

POLICIJA UPOZORAVA: Skupa greška: Stigne li vam ovakav e-mail nikako ne odgovarajte, osobito ne s mobitela

Ilustracija Pixabay

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni ako se u poruci sumnjive e-pošte traže osjetljivi podaci primjerice zaporka za online račun ili kao u ovom slučaju broj kreditne kartice, da na takve poruke ne odgovaraju nego ih proslijede svojoj banci.

Pulska je policija zaprimila prijavu 53-godišnjaka da je prevaren putem elektroničke pošte za više tisuća kuna.

Naime, muškarac  je prijavio da mu je nepoznati počinitelj 20. srpnja oko 21 sat poslao elektroničku poruku na njegovu e-mail adresu  koja je povezana s njegovim bankovnim računom da mu je kreditna kartica suspendirana i da je potrebno ponovo unijeti broj kartice. Nakon što je oštećeni ponovo unio broj kartice kontaktirali su ga iz poslovnice banke da mu je s računa u više navrata pokušano povlačenje novca.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni ako se u poruci sumnjive e-pošte traže osjetljivi podaci primjerice zaporka za online račun ili kao u ovom slučaju broj kreditne kartice da na takve poruke ne odgovaraju nego ih proslijede svojoj banci.

NACIONALNI STOŽER: U Hrvatskoj 24 nova slučaja, umrle tri osobe

NACIONALNI STOŽER: U Hrvatskoj 24 nova slučaja, umrle tri osobe

U Hrvatskoj u srpnju dva milijuna turističkih dolazaka - u TOP 5 čak 4 istarska grada

U Hrvatskoj u srpnju dva milijuna turističkih dolazaka – u TOP 5 čak 4 istarska grada