in

U Hrvatskoj u srpnju dva milijuna turističkih dolazaka – u TOP 5 čak 4 istarska grada

Umag

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je od početka srpnja do danas ostvareno više od dva milijun turističkih dolazaka, što je 54 posto dolazaka ostvarenih u istom razdoblju prošle godine. Pritom je ostvareno i 14,7 milijuna turističkih noćenja, što je približno 59 posto lanjskog rezultata.

Od ukupnog broja dolazaka inozemni su turisti ostvarili 1,8 milijuna dolazaka ili 51 posto lanjskog rezultata i 12,5 milijuna noćenja, odnosno 56 posto lanjskog rezultata, dok je promet domaćih turista na razini od 90 posto prošlogodišnjeg prometa mjerenog dolascima te 78 posto razine u noćenjima.

“Intenzivne promotivne, ali i one informativne kampanje u kojima prenosimo informacije da je Hrvatska sigurna turistička destinacija provodimo na našim najbližim emitivnim tržištima. Ovo su, s obzirom na okolnosti, odlični pokazatelji i dobra najava za kolovoz u kojem očekujemo nastavak pozitivnih trendova. Navedeno potvrđuje i brojka od oko 700 tisuća turista koji se trenutno odmaraju u Hrvatskoj”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, naglasivši važnost daljnjeg odgovorenog ponašanja radi zadržavanja percepcije naše zemlje kao sigurne turističke destinacije.

U dosadašnjem dijelu srpnja, odnosno u razdoblju od 1. do 26. srpnja, glede apsolutnog broja dolazaka vodeće je tržište Njemačke s kojeg je ostvareno 92 posto lanjskog rezultata, a zatim slijede Slovenija sa 91 posto lanjskog rezultata te Poljska i Češka s oko 82 posto lanjskog rezultata mjerenog dolascima u istom razdoblju.

Destinacije s najviše ostvarenih dolazaka u dosadašnjem dijelu srpnja su Rovinj, Medulin, Crikvenica, Poreč, Umag i Split.

POLICIJA UPOZORAVA: Skupa greška: Stigne li vam ovakav e-mail nikako ne odgovarajte, osobito ne s mobitela

POLICIJA UPOZORAVA: Skupa greška: Stigne li vam ovakav e-mail nikako ne odgovarajte, osobito ne s mobitela

U Motovunu otvorena Gradska tiskara Antico

U Motovunu otvorena Gradska tiskara Antico