in

ANDREJ PLENKOVIĆ dolazi u Pulu jer je Vlada najavila ponovno pokretanje brodogradnje

Kako smo neslužbeno doznali premijer Andrej Plenković doći će u Pulu u srijedu, 10. lipnja, i to u posjet Uljaniku. U njegovoj bi pratnji trebali biti, među ostalima, i ministri gospodarstva te pomorstva i prometa, Darko Horvat i Oleg Butković.

Naime, njegov dolazak, osim s predizbornom kampanjom koja je u tijeku, ima veze s time što je Vlada u četvrtak zaključkom iskazala spremnost uključiti se u stvaranje preduvjeta za pokretanje brodograđevne djelatnosti u Puli putem društva Uljanik Brodogradnja 1856. Taj je zaključak izrađen na temelju dokumentacije koju je dostavila stečajna upraviteljica Uljanika d.d. Marija Ružić.

Podsjetimo, Vlada je na sjednici 26. ožujka ove godine donijela odluku o davanju suglasnosti na prijenos koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene brodogradilišta Uljanik s društva Uljanik d.d. u stečaju na novog ovlaštenika koncesije – tvrtku Uljanik Brodogradnja 1856. 

Kako je rečeno na toj sjednici Vlade, Uljanik Brodogradnja 1856. nije pravni sljednik dviju tvrtki koje su u stečaju – Uljanika d.d. i Uljanik Brodogradilišta d.d., već pravni subjekt koji ima mogućnost staviti u funkciju pomorsko dobro i opremu namijenjenu brodogradnji te zaposliti dio bivših radnika Uljanik grupe.

NOĆAS NA IPSILONU: Poginuo Puljanin, nesreću skrivio 26-godišnjak pod utjecajem alkohola

DVD Žminj otvorio upise u svoj pomladak i mladež