in

CELEBRITY IZBORI: Pjevači, komičari, liječnici, zviždači – Svi žele u Sabor

Sportaši na ovim izborima nisu popularni, ali na listama ima puno zanimljivih novih lica – pjevača, zabavljača, novinara, komičara, televizijskih voditelja…

Za Miroslava Škoru, pjevača koji je bio i u utrci za predsjednika, već znamo a u Sabor na parlamentarnim izborima 5. srpnja pokušat će ući sa svojim Domovinskim pokretom.

Još jedan glazbenik i pjevač – frontman grupe Hladno pivo Mile Kekin – ušao je službeno u političke vode.  Kekin se priključio političkoj platformi ‘Možemo’ kao kandidat na listi ove platforme u 7. izbornoj jedinici. Uz Kekina u ovoj političkoj platformi je i njegova supruga Ivana, koja je predstavljena kao osnivačica nove ljevice.

Spomenimo tu i novo-staro lice – bivšeg saborskog zastupnika iz Buzeta Damira Kajina, poznatog po uzimanju povlaštene saborske mirovine, ali i po nekadašnjem članstvu u IDS-u, kojeg nakon toga gorljivo kritizira. Kajin, sadašnji nezavisni gradski vijećnik u Buzetu, opet želi u Sabor, a pokušat će to kao nezavisni kandidat i nositelj liste koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista u 8. izbornoj jedinici.

Da u Saboru ne nedostaje zabave pobrinut će se komičar Željko Pervan, kojem je drugi dom Kaštelir kod Poreča, te se smatra skoro pa pravim Kaštelircem. Pervan bi trebao biti nositelj jedne od kandidacijskih listi Škorinog Domovinskog pokreta.

Isto kao i voditelj Davor Dretar Drele, koji bi, izgleda, televizijsku pozornicu vrlo rado zamijenio s onom u Saboru.

Uz Domovinski pokret je i dugogodišnja novinarka javne televizije Karolina Vidović Krišto koja je došla u fokus javnosti kad je ugostila autora knjige “Jasenovac – radni logor”, objavio je RTL.

Platformi Dosta pljačke koju predvodi i okuplja Živi zid pridružila se poznata zviždačica Vesna Belenović, koja će na parlamentarnim izborima uz Stipu Petrinu, Promijenimo Hrvatsku i Akciju mladih predstavljati tu koalicijsku platformu, priopćio je Živi zid.

Liječnici u politici nisu novost, ali novost je da se za to odlučio i ugledni pedijatar i bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr. Boro Nogalo. S te funkcije naprasno je smijenjen prošle godine, piše RTL. Nogalo na izbore izlazi na listi Stranke s imenom i prezimenom.

Još jedan liječnik je i Vili Beroš, kojeg smo tijekom pandemije gledali svaki dan, a nosit će sigurno jednu od HDZ-ovih lista.

Iz sjene Andreja Plenkovića i uloge glasnogovornika Vlade mogao bi izaći i u saborske fotelje uskočiti mladi Marko Milić.

U Sabor želi i bračni par filozofa Selak – Raspudić. Nino je do jučer kritizirao i komentirao političare, a sada u Sabor želi i on.

Birače mostovci žele privući i najpoznatijim vjeroučiteljem u Hrvatskoj Marinom Miletićem. Javnost ga je upoznala jesenas na velikom prosvjedu učitelja na Trgu. Od njegova govora ogradila se i Riječka biskupija, a on je dobio otkaz, objavio je RTL u vijestima.

Živi bili pa vidjeli tko će od njih završiti u saborskim klupama!

Pripremila Tanja Kocijančić

Europska agencija objavila popis zemalja s najčišćom vodom za kupanje: Hrvatska među najboljima

VRSAR zapošljava prometnog redara