in

Damir Kajin najavio kandidaturu za gradonačelnika Buzeta

Premda je početkom godine najavio moguću kandidaturu za istarskog župana, bivši saborski zastupnik Damir Kajin u četvrtak je novinarima potvrdio kako kreće “u bitku za Buzet” te kako će predvoditi širu koaliciju u kojoj će uz njegovu nezavisnu listu participirati SDP i Demokrati Istre.

“Gotovo sigurno, 99 posto kandidirat ću se za gradonačelnika Buzeta te predvoditi jednu širu koaliciju u kojoj će uz moju nezavisnu listu participirati SDP, Demokrati Istre te neke umirovljeničke udruge. Definitivnu odluku doznat ćete početkom idućeg tjedna”, kazao je Kajin na konferenciji za novinare dodavši kako “Buzet treba evoluciju, a Županija revoluciju i totalni remont”, piše N1.

Županiji, rekao je, treba pravična raspodjela županijskog proračuna.

“Smatram da i najnerazvijeniji krajevi Istre zaslužuju da participiraju u proračunu teškom 1,6 milijardi kuna. To je nama u Buzetu prioritet kada znamo da se ne možemo oslanjati na vlastita sredstva”, istaknuo je Kajin. Dodao je i kako će na izborima u Buzetu po svojoj prilici odlučivati nijanse, a rezultat će se prelomiti odnosno brojati na prste jedne ruke i “tko će osvojiti glas više, odnijeti će sve”.

Ustvrdivši kako zaposlenici javnih službi u Buzetu, od uprave do komunalnih poduzeća, moraju znati da će se nakon održanih izbora 16. svibnja svi vratiti na posao i nastaviti raditi, Kajin je poručio kako kod njega u slučaju pobjede neće biti nikakvog revanšizma.

Cijeli članak pročitajte ovdje

Kozlevac o otvaranju terasa: Zadovoljni smo, ali opasnost još nije prošla

POREŠTINA spremna za protupožarnu sezonu: Vatrogascima stiže čak pet novih vozila