in

Danas prosvjed protiv davanja pulskih plaža u koncesiju – dođite na Forum s ručnicima i luftićima!

Foto: Volim Pulu

Inicijativa građana „Volim Pulu“ danas u 16.30 sati na Forumu organizira mirni prosvjed protiv namjere davanja dugogodišnjih koncesija na mnoge plaže. Prosvjed će se održati uoči sjednice Gradskog vijeća, zakazane u 17 sati, na kojoj je predviđeno usvajanje odluke o planovima davanja koncesija na plaže i nautičku luku Bunarina.

-Pokušali smo pokrenuti argumentirani dijalog s gradskom vlasti, ali Grad dijalog ne želi. Prisilili smo ih da pokrenu zakonom propisano savjetovanje, koje su odradili formalno, zanemarivši bez objašnjenja više od 400 pristiglih primjedbi građana. Umjesto dijaloga i argumenata, Grad se odlučio na nasilno nametanje loših odluka u kojima nitko ne prepoznaje javni interes. U čijem interesu onda donose takve odluke, stoji u priopćenju Inicijative građana Volim Pulu.

Inicijativa poziva sugrađane da pokažu da ne pristaju na savjetovanja s javnošću provedena samo zbog zadovoljavanja zakonske forme i da ne vjeruju praznim obećanjima o sudjelovanju građana u odlučivanju.

-Grad već godinama pokazuje i dokazuje kako ga ne zanima mišljenje građana i kako u njima ne vidi rješenje, već izvor problema. Pozivamo sugrađane da na prosvjed ponesu rekvizite za plažu, ručnike, lopte, napuhance i luftiće, ležaljke, suncobrane i slično. Inicijativa će osigurati pumpu za napuhavanje. Očekuje se hladno vrijeme pa se preporuča topla odjeća, a Inicijativa će se pobrinuti za topli čaj, piše u objavi.

Ako ovaj put ne pokažemo otpor, naglašavaju iz inicijative „Volim Pulu“, pitanje je što ćemo sljedeće izgubiti, s obzirom na to da je jedna od temeljnih odrednica politike IDS-a “kontinuirano povećanje udjela privatnog vlasništva”, odnosno privatizacija javnih dobara. Gdje je javni interes u dvadesetogodišnjoj koncesiji plaže Ferijalni za fiksni dio koncesijske naknade u iznosu od 1.000 (da, tisuću kuna), Ambrele za 2.500 i Saccorgiane za 6.500 kuna godišnje?

-Arogancija i bahatost političara događaju se samo kada im građani to dopuste. Građani su moćni kada se udruže“, stoji u priopćenju Inicijative građana Volim Pulu.

Porečki Maximvsi uspješni na juniorskom državnom prvenstvu

Nova parkirališta kod Veterinarske bolnice i u St. Portun