in

Danu grada u čast družili se svi porečki GRADONAČELNICI

Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je ususret svečanom obilježavanju Dana oslobođenja i Dana grada održao prijem za bivše gradonačelnike. Nakon što su se lani, prvi put nakon više godina susreli, jučerašnjem druženju su se odazvali Oreste Cossetto, Drago Restović, Miro Dodić, Rodoljub Kosić i Josip Maras.

– Dio bivših gradonačelnika je javio da, nažalost, ne mogu ovom prilikom biti s nama, ali mi je drago da naš susret polako pretvaramo u tradiciju. Na jednom mjestu od vas čujem konkretne prijedloge i ideje iz vašeg velikog iskustva, jer jako dobro razumijete kako to biti u poziciji gradonačelnika, i koje sve izazove to donosi, rekao je gradonačelnik Peršurić .

Peršurić je predstavio aktualne projekte i ciljeve za daljnje razdoblje.

Bivši su gradonačelnici pohvalili Peršurićevu inicijativu za održavanje prijema bivših gradonačelnika, a posebno su bili zainteresirani za aktualne teme odvodnje i gospodarenje otpadom, kao i planirano uređenje gradske rive te prostorno planiranje. Bilo je govora i o knjizi koja bi na jednom mjestu prikazala razvoj i projekte Poreča od sredine 20. stoljeća do danas, a dogovoreno je da će se susreti održavati i ubuduće, priopćeno je iz gradske uprave.

POČINJE OKOLO – ples USB-a i MOT-a, koncert Letronike, pedoči i izložba „KAKO JE SPORT OBLIKOVAO POREČ“

Još sutra sajam cvijeća UMAG FLORIA