in

POČINJE OKOLO – ples USB-a i MOT-a, koncert Letronike, pedoči i izložba „KAKO JE SPORT OBLIKOVAO POREČ“

Đana Šegon/Foto Kristian Macinić

Prvi OKOLO, tjedan kulture življenja u Poreču počinje sutra, 28. travnja, a do 5. svibnja na razne gradske lokacije donosi brojne koncerte, izložbe, vođene ture, radionice i druge sadržaje.

Tjedan će u nedjelju otvoriti plesne skupine USB i MOT 08 u 11 sati na Trgu slobode te koncert Letronike u Corneru, a ponedjeljak donosi cjelodnevni program na čak pet lokacija.

 Nakon plesnog otvorenja na trgu i predstavljanja nadolazećeg albuma “Fancy Things” supergrupe Letronika u Corneru, ponedjeljak će obilježiti sport i umjetnost.

Kako se jedrilo nekada posjetitelji će moći otkriti u Jedriličarskom klubu Horizont u ponedjeljak od 13 do 17 sati. U jedrenju na Dinghyju 12 i upoznavanju s legendarnom jedrilicom Vilom olimpijske klase Stella moći će uživati svi ljubitelji morskih valova i pritom naučiti nešto novo.

U 17 sati otvara se izložba Džemile Šegon “Boje nade” u Klubu umirovljenika Galija, a od 17.30 počinje program u Učilištu.

Umjetnik Darko Brajković Đepeto Njapo u foajeu kazališta predstavit će Mediteranski triptih sačinjen od izložbe Olovke i hommaga Gutai grupi te gastroperformansa s pedočima Kripto Mytilus, u kojem će posjetitelje poslužiti ovim vrhunskim specijalitetom.

U 19.30 sati u Maloj galeriji otvara se izložba Kako je sport oblikovao Poreč, a povodom 70. godišnjice utemeljenja četiriju porečkih sportskih klubova – nogometnog, rukometnog, veslačkog i boćarskog. Mnogobrojne fotografije iz arhiva povest će publiku na putovanje sportskom poviješću grada i posjetiti na činjenicu da su sport i rekreacija temeljne sastavnice identiteta Poreča koje su građane povezale posebnom strašću i ambicijama.

Program u ponedjeljak završava proslavom Svjetskog dana plesa, pa će USB Poreč i MOT08 još jednom na trgu nastupiti u 20.30 sati.

Ostatak tjedna donosi isto tako bogat program.

U utorak u lapidariju igra predstava Mistero Buffo pulskog INK, u četvrtak u kazalištu nastupa Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet, u petak u bazilici talijanska pijanistica Elisa Tomellini, a u subotu se na Trgu slobode sprema Megašpetakolo, audio-vizualni spektakl koji će na jednom mjestu okupiti etnoskupinu Veja, Porečane Đanu Šegon i Alexa Brajkovića te Elisu Tomellini, praćene vizualnim efektima Visualia Groupa. Ulaz na sva događanja u ponedjeljak i utorak je slobodan, a kompletan program dostupan je na www.poup.hr.

Završila radionica LEGO ROBOTIKE za porečke mališane

Danu grada u čast družili se svi porečki GRADONAČELNICI