in

Demetlika: Recite istinu i priznajte da ste odlučili ugasiti brodogradnju

Tulio Demetlika (Foto: RadioLabin.hr)

Saborski zastupnik IDS-a, Tulio Demetlika je na prvoj sjednici Sabora, nakon zimske stanke, ministru poduzetništva i obrta Darku Horvatu, uputio pitanje o budućnosti brodogradnje u Hrvatskoj: (ton – Tulio Demetlika). Poručio je ministru da jedino što može biti gore od štetne prakse netransparentnog postupanja jest plasiranje lažnih informacija. Pitao je Demetlika ministra Darka Horvata: (ton – Tulio Demetlika 1).  

U svom podužem odgovoru ministar Darko Horvat je ponovio što Vlada čini, a zatim je i on postavio pitanje saborskom zastupniku: (ton – Darko Horvat). Nisam uopće zadovoljan s Vašim odgovorom jer sam ja postavio vrlo jasna i konkretna pitanja pa sam sukladno tome očekivao i takve odgovore, kazao je Demetlika.

Napomenuo je kako ga je konkretno zanimalo da li Vlada i on kao ministar imaju jasan stav oko zadržavanja brodogradnje u Hrvatskoj i te industrijske grane.  

Također, naveo je kako ministar u kontekstu problema oko Uljanika vrlo često spominje lokalnu vlast te ga je stoga ponovno podsjetio da nije odgovorio koji su konkretno alati dani lokalnoj vlasti da bi mogli spašavati tvrtke kao što je Uljanik: (ton – Tulio Demetlika 2), zaključio je saborski zastupnik Tulio Demetlika. 

Pulska bolnica: Osam milijuna kuna vrijedan uređaj za magnetsku rezonancu u kvaru

Istramet: Stiže pogoršanje vremena uz snijeg na Učki i Ćićariji