in

Istramet: Stiže pogoršanje vremena uz snijeg na Učki i Ćićariji

Nakon duge “meteorološke suše”, u prvom dijelu petka konačno stiže hladna fronta koja će oborine donijeti i našem području. No odmah moramo napomenuti kako će one biti nejednoliko raspoređene, te kako će na zapadu i jugu Istre biti daleko manje kiše u odnosu na riječko područje.

Obilnije količine valja očekivati riječko područje i padine Učke, počevši od drugog dijela četvrtka kada uz jači razvoj oblaka ponegdje može čak i zagrmjeti. Kao uvod u izraženiju hladnu frontu, u četvrtak će zapuhati slab do umjeren, na otvorenom moru prolazno jak jugozapadnjak povodom čega je i Meteoalarm izdao žuto upozorenje.

Hladna fronta

U prvom dijelu petka hladna fronta donosi nam oborine, naročito sjeveroistoku Istre i Gorskom kotaru gdje će kiša brzo okrenuti na snijeg. Na Učki i Ćićariji valja očekivati 10-ak centimetara snijega, dok će u Gorskom kotaru biti i obilnijih količina.

Uz jače oborine snježna granica nakratko se može sniziti na 350 metara nadmorske visine, no veća snježna iznenađenja nisu izgledna.

Zapuhat će prolazno umjeren i jak sjeverozapadni i sjeverni vjetar, poslijepodne bura uz postupan prestanak oborina i pad temperature zraka za 5 i više stupnjeva Celzija.

Navečer je izgledno postupno kidanje naoblake sa zapada što je uvod u nekoliko stabilnijih dana, objavio je Istramet.

Tulio Demetlika

Demetlika: Recite istinu i priznajte da ste odlučili ugasiti brodogradnju

Prva ovogodišnja brand kampanja HTZ-a fokusirana na pet tržišta

Prva ovogodišnja brand kampanja HTZ-a fokusirana na pet tržišta