in

Valter Flego i Milorad Pupovac: “9.6. zaustavljamo konzervativni marš na slobodnu Europu”

Foto IDS - Valter Flego

Podijeljeni u dva tima, kandidati liste broj 9 obilježili su Dan državnosti nogometnom utakmicom. Tom je prilikom nositelj Fair play liste 9, kandidat broj 1 Valter Flego izjavio:

– Svim hrvatskim građanima čestitam Dan državnosti! Svim vjernicima čestitam blagdan Tijelova! Sportski događaj kojeg smo danas upriličili, baš na ovaj dan, je za mene slika Hrvatske i Europe koja je izgrađena na suživotu, miru i poštivanju manjinskih zajednica. Željeli smo građanima pokazati da se i u sportu i u politici treba igrati na pobjedu, ali uvijek pošteno, uvijek fair play.

Flego je dodao da su kandidati obje momčadi igrali na pobjedu, ali poštujući pravila.

– Današnji je dan, ali i cijela naša izborna kampanja, u skladu s onime kako živimo svaki dan – u miru, različitosti i otvorenosti. Duh fašizma ponovno se osjeća u Europi. Čujemo ovih dana svakakve ideje krajnje desnice. U Hrvatskoj od strane DP-a i Mosta, ali i drugim članicama Unije poput Njemačke i Francuske. Skretanje Europe udesno je velika opasnost! Zato je važnije nego ikad izaći 9.6. na izbore, na referendum o budućnosti Europe. 9.6. zaustavljamo konzervativni marš na slobodnu Europu! Naša je lista broj 9 glas otvorene, liberalne i progresivne Hrvatske, zaključio je Flego.

Kandidat broj 12 na listi broj 9 Milorad Pupovac izjavio je:

– Današnji smo praznik proslavili na svoj način, u jednoj fair play utakmici u kojoj nema zamjeranja. Nogometnom igrom simbolično pokazujemo i kakvu igru želimo u politici. Igru u kojoj nema viška ljudi ni stranaka i svi su dobrodošli, osim onih koji bi dijelili i izbacivali, piše u priopćenju koje je objavio Lokalni ured zastupnika u EP-u Valtera Flega.

Fotografija: Župa Funtana

Župni zbor sv. Bernarda otvorio Kulturno ljeto u Funtani

Foto AK Maximvs

Odlični rezultati porečkih Maximvsa u Kvarnerskoj ligi