in

Helga Može nova predsjednica Kluba žena IDS-a

Foto IDS - Helga Može s kolegicama iz predsjedništva

Helga Možé nova je predsjednica Kluba žena IDS-a, odlučeno je na jučerašnjem 11. Saboru Kluba žena IDS-a održanom u Pazinu. Za potpredsjednice su izabrane Tajana Masovčić i Tea Batel, a za članice predsjedništva Katia Šaina, Vesna Šćira Knapić, Matea Terlević, Sandra Ćakić Kuhar i Ana Pernić. Dužnost glavne tajnice obnašat će Ileana Zahtila Blašković.

Foto IDS - Helga Može
Foto IDS – Helga Može

Novoizabrana predsjednica Kluba žena Helga Možé zahvalila se na ukazanom povjerenju te poručila kako današnja vremena obilježena stanjem opće neizvjesnosti zahtijevaju sposobnost brze prilagodbe i ljude koji su uvijek spremni preuzeti odgovornost.

– Imamo ogromnu motivaciju i želju doprinijeti zajednici te ćemo se svim sredstvima zalagati za stvaranje otvorenog, modernog i ravnopravnog društva. Radit ćemo na kreiranju javnih politika u suradnji sa stručnjacima te ih namjeravamo provesti zajedno s građanima, s našim članicama, odnosno svima koji žele dati svoj obol razvoju zajednice, kazala je Možé dodajući:

– Nastavljamo dalje razvijati Klub žena IDS-a na temeljima velikog iskustva naših predstavnica i dosadašnjeg rada prijašnjeg vodstva. Mislim da imamo veliki potencijal stručnih i motiviranih članica, a želja mi je da taj društveni kapital stavimo potpuno u funkciju, zaključila je nova predsjednica Kluba žena.

Na Saboru je dosadašnja predsjednica Kluba žena IDS-a, Ana Pernić, podnijela godišnje izvješće o radu Kluba žena te poručila kako „bez obzira što je mandat bio obilježen pandemijom, to nije spriječilo Klub žena da organizira brojne aktivnosti. Tako su predstavnice Kluba žena sudjelovale u brojnim susretima, panelima i raspravama na temu položaja žena u društvu, žena u politici, poduzetništva i nasilja nad ženama, a posebice su doprinijele u stvaranju programa IDS-a s naglaskom na ravnopravnost spolova.“

Naposljetku, Pernić se zahvalila svim članicama na pruženoj podršci te poručila kako s takvim entuzijazmom Klub žena zasigurno iščekuju mnogi uspjesi u narednom mandatu.

Na Saboru Kluba žena sudjelovao je i Dalibor Paus koji je u svom govoru istaknuo kako „doprinos koji Klub žena daje u pogledu zaštite temeljnih ljudskih prava, ženskih prava te stvaranja ravnopravnog, otvorenog i progresivnog društva jest ogroman i zato nam je stalo da  Klub žena i dalje nastavi sa svojim brojnim aktivnostima te, gdje god je moguće, i dodatno ojača.“

Također, Saboru su prisustvovali i zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego, saborski zastupnici IDS-a Emil Daus i Katarina Nemet, predsjednik Savjeta IDS-a Vladimir Torbica i Glavni tajnik IDS-a Saša Škrinjar.

Izvor ISTARSKI DEMOKRATSKI SABOR

Grad Poreč

POREČ: Korina Korunić upalila treću adventsku svijeću

Foto Rukometni klub Poreč

Porečani uvjerljivo slavili u Bjelovaru