in

Porečani uvjerljivo slavili u Bjelovaru

Foto Rukometni klub Poreč

Rukometaši Poreča vratili su se na pobjedničke staze i uvjerljivo slavili u Bjelovaru rezultatom 32:24 (18:12). Od samog starta porečki su igrači krenuli samouvjereno i rano stigli do vodstva kojeg su, uz dobru igru u oba smjera, održavali sve do kraja susreta. Ovim slavljem Poreč je stigao do osmog ovosezonskog slavlja te se sada okreće posljednjoj utakmici regularnog dijela sezone, ujedno i posljednjoj prije zimske pauze i početka Lige za prvaka.

Iako je trener Lovrinović u Bjelovar krenuo bez Matije Cara i Petra Krupića, uz još neke druge probleme, Poreč je vrlo dobro krenuo u susret i poveo preko Matije Rađakovića. Bjelovar je ubrzo izjednačio i utakmicu držao u egalu sve do 16. minute kada su naši igrači pojačali tempo. Par obrana Davida Vladića i 4-0 serija golova odveli su Poreč na 13:9 u 20. minuti. Čvrstim izdanjem u obrani nastavili su se problemi za domaću momčad, a porečki sastav na poluvrijeme je otišao pri vodstvu 18:12.

U prvih osam minuta nastavka održavala se ta razlika između klubova da bi Mateo Lukačec smanjio minus Bjelovara na četiri (19:23) nekoliko minuta kasnije. No Poreč nije popuštao, nastavio je koncentriranu igru i lako stizao do pogodaka, bilo iz igre ili zarađenim sedmercima, dok je održavao čvrstu obranu. Lucian Krajcar i Marko Bajan nastavili su niz, a između vratnica ušao je i Bruno Ćopić koji je upisao četiri obrane iz pet protivničkih pokušaja. Do dvoznamenkaste prednosti Poreč je stigao u 55. minuti pogotkom upravo vratara Ćopića da bi Bjelovar do posljednjeg sučeva zvižduka tek smanjio na 24:32.

Trener Ilija Lovrinović kratko je prokomentirao utakmicu: “Ovaj put smo “došli” u dvoranu, i zasluženo uzeli dva boda. Kako sam prošlo kolo kritizirao, tako  sad moram pohvaliti svoje igrače , od prvog do zadnjeg. Nadam se da ćemo ovaj pristup zadržati i u buduće, fer i korektna utakmica.”

A svoj komentar na večerašnju utakmicu dao je i kapetan Matija rađaković: “Prošli vikend, blago rečeno nismo bili pravi, i dugovali smo prije svega treneru, a onda i samima sebi borbenu utakmicu, i pravi pristup. To smo danas ispunili, a kad smo takvi onda se dešavaju dobre stvari. Odlučan ulazak u utakmicu usmjerio je sve na naš mlin, obrana je funkcionirala, golmani odradili svoje, napad je popratio i mislim da smo utakmicu apsolutno kontrolirali od početka i zasluženo slavili. Čestitke Bjelovaru na fer i korektnoj borbi i sretno im u nastavku prvenstva.”

Najefikasniji u redovima Poreča bili su Matija Rađaković i Lucian Krajcar svaki s po osam pogodaka. Na vratima je David Vladić upisao sedam obrana (7/24), a Bruno Ćopić šest obrana (6/13) uz jedan pogodak. Kod protivnika istaknuo se Mateo Lukačec sa šest zabijenih golova, a na vratima je Dino Hećimović sakupio sedam obrana (7/19).

U posljednjem, 14. kolu, regularnog dijela Paket24 Premijer lige u Poreč stiže Trogir, a utakmica je na rasporedu 18. prosinca s početkom 18:30 minuta, uz izravni prijenos na Sportskoj TV.

Paket24 Premijer liga, Liga B, 13. kolo:
RK Bjelovar – RK Poreč 24:32 (12:18)

Bjelovar: Prvonožac, Grgić 1 obrana (1+0), Hećimović 7 obrana (6+1); Dubravac, Trninić, Jurišić 2, Potnar 3, Ćurić 3, Kozić 2, Komar, Šehić 2, Lulić 4, Grizelj 4, Šimunović, Valinčić, Lukačec 6
Sedmerci: 3/5
Isključenja: 6 minuta (Dubravac 2, Jurišić 2, Valinčić 2)

Poreč: Vladić 7 obrana (7+0), Ćopić 6 obrana (4+2) +1 gol; Muranović, Popović, Krajcar 8, Petrov, Malinarich 1, Rađaković 8, Čipraka, Ikanović 2, Bajan 5, Bošnjak 1, Jelić 3, Ljubić 3
Sedmerci: 11/12
Isključenja: 4 minute (Petrov 2, Malinarich 2)

Autor: Rukometni klub Poreč

Foto IDS - Helga Može

Helga Može nova predsjednica Kluba žena IDS-a

Ilustracija - Photo: Zarko Bašić/PIXSELL automat klub

Aktivirao bengalku u automat klubu