in

IDS Funtana: Zajedničkim snagama do puno više projekata. Fokus i dalje na obnovi cesta i stanovima za mlade

Funtana - Foto IDS press

„Funtana može biti odličan primjer cijeloj Hrvatskoj kako političke stranke, koje su po mnogo čemu različite, mogu zajedno raditi na dobrobit zajednice. Za razliku od mnogih mjesta, gdje se na Vijeće gleda kao na priliku za sukobljavanje, u Funtani svi vijećnici nadopunjavaju vlast na korist svih stanovnika Funtane. I to je ono na što se IDS fokusirao tijekom čitave prve godine mandata“, poručila je predsjednica IDS-a Funtane Ivana Prekalj Martinčević

Naime, povodom prve godine ovog saziva Prekalj Martinčević osvrnula se na realizirane projekte u općini, od kojih ih je nekoliko došlo upravo na inicijativu funtanjanskog IDS-a.

– Rezultat je to jasne vizije, spremnih projekata i naravno usuglašenih stavova između svih strana involviranih u političku djelovanje općine, kojim ovim putem zahvaljujemo na otvorenosti.

– Izuzetno nam je drago što je prihvaćen naš prijedlog o financiranju mamografskih pregleda žena, jer znamo svi koliko je važna prevencija i rano otkrivanja raka dojke za dugoročno smanjenje postotka smrtnosti žena od ove bolesti, kazala je predsjednica IDS-a Funtane.

Navela je da se IDS Funtane odlučno zalagao za asfaltiranje puta koji spaja kamp Istra s gradskom plažom, koja je dosad bila neuređena i posuta šljukom. Također, istaknula je da je Plaža Perila sad konačno očišćena od mulja i dodatno uređena.

Kreću radovi na obnovi betonskog polivalentnog igrališta na Perilima, dok nogometno igralište upravo dobiva nove reflektore vrijedne 600.000 kuna, kazala je Prekalj Martinčević navevši i da je u tijeku obnova Stare škole.

– Zadovoljni smo sa svime što je zajedničkim snagama učinjeno u ovoj prvoj godini. Bez obzira na stranačke boje, smatramo da sve opcije zastupljene u Vijeću opravdaju dano povjerenje te da ćemo ispisati lijepu stranicu razvoja našeg mista, istaknula je Prekalj Martinčević zaključivši da „fokus funtanjanskog IDS-a u narednom će razdoblju biti na rekonstrukciji i obnovi postojećih cesta, izgradnja novih cesta, hortikulturno uređenje cijelog mjesta te nastavak poticane stanogradnje za mlade.“

Izvor IDS

labin mediteranski simpozij

U Labinu potpisan sporazum o suradnji kao podrška Mediteranskom kiparskom simpoziju

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

S preko 3 promila vozio neregistrirani auto pod zabranom