in

IDS Umag: Dosta politike u sportu

Foto IDS

UMAG – „Po kojim kriterijima Grad Umag određuje tko će biti na čelu sportskih klubova, odnosno udruga  kojima je Grad osnivač?! Rukovodi li se možda gradonačelnik pri odabiru čelnih osoba klubova njihovom strukom, iskustvom, odnosno znanju ili odabir pada – po dobrom starom običaju – političkom oportunizmu?“ istaknula je predsjednica umaškog IDS-a Anja Žužić. 

Podsjetila je da je vijećnik Damir Grunbaum, dosadašnji predsjednik Nogometnog kluba Umag,  preko noći postao predsjednik Rukometnog kluba Umag, dok na čelo NK Umag sad navodno dolazi mostovac Ivan Vidović.

– Pitanje je kupuje li gradonačelnik političku podršku u Vijeću dodjeljivanjem funkcija i stvara li se time koalicija SDP-HDZ-MOST u Umagu?, istaknula je Žužić poručivši da u sportu ne bi trebalo biti mjesta za strančarenje, odnosno za politički oportunizam.

– Sport je izuzetno važan za našu zajednicu, a posebice za mlade sportaše. Klubovi postoje radi njih, a ne zbog sitnih interesa lokalnih političara, navela je predsjednica umaškog IDS-a zaključivši da „umjesto ove prozirne političke trgovine, odabir o tome tko bi trebao predsjedavati klubovima mora biti odluka samih sportaša našeg grada, odnosno građana.“

Izvor Ured za odnose s javnošću IDS-a

Foto Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre

Udruga o novom Zakonu o osobnoj asistenciji kao velika podrška osobama s intelektualnim teškoćama u Istri

Foto SŠ Mate Balote Poreč - košarkašice

POREČ: Balotine učenice uzele medalju na županijskom natjecanju iz košarke