in

IDS za nove izbore u Puli: ‘U gradu vlada politički kaos, 10 mjeseci nije pokrenuto ništa‘

Foto IDS

Pulski IDS nakon raspada pulske koalicije koju čine nezavisna lista Filipa Zoričića, platforma Možemo i SDP zaziva nove izbore. Danas su to na konferenciji za novinare poručili bivši dogradonačelnik Robert Cvek i predsjednik gradske organizacije te stranke Daniel Deković. Nisu se izjasnili hoće li opozvati članicu Možemo Dušicu Radojčić s mjesta predsjednice vijeća. Vele da o tome tek trebaju razgovarati u stranci. Inače, IDS ima najviše vijećnika u gradskom vijeću – njih 8. Prenosimo u cijelosti priopćenje IDS-a s današnje presice.

„U Puli vlada politički kaos. Cijela je Pula taoc ega pojedinaca koji čine, ili su barem do jučer, činili vlast. Oni svoje evidentno nesnalaženje ne mogu više sakriti iza tek osvojenog mandata, niti optuživati u nedogled bivšu vlast za sve i svašta. Ostaje gola činjenica da ovaj sastav nije dorastao funkciji, a posljedica ovog stanja jest da naš grad tapka u mjestu“, poručio je predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković na danas održanoj konferenciji za medije u Puli. 

– Danas, 10 mjeseci nakon preuzimanja vlasti, možemo slobodno reći da su Zoričić, kao i njegovi dojučerašnji partneri zalutali na ovim funkcijama, kazao je Deković, dodajući:

– Sve što imaju, odnosno sve što mogu staviti na stol jest nekoliko unaprijed pripremljenih fraza, koji nekim ušima lijepo zvuče i dobro funkcioniraju na društvenim mrežama, ali u smislu razvoja ne znače apsolutno ništa! 

Kad se makne celofan, kao i silne pokušaje da se građane šarmira nekom to bože „vizijom“, često nabijenoj emocijama, ostaje golema praznina. U gradu se ne događa ništa!  Predsjednik pulskog IDS-a naglasio je da je prva osoba grada jedina odgovorna što u razdoblju od gotovo 10 mjeseci nije se ništa pokrenulo. Cirkus u režiji sad već bivših partnera – Nezavisne liste Filipa Zoričića, SDP i Možemo! – postao je ozbiljan problem za naš grad,  koji i po riječima samog gradonačelnika ‘kao da stoji’. 

– Ako je gradonačelnik ozbiljan u svojim izjavama i ako mu stalo do Pule, neka već danas raspiše izbore kako za članice i članove Gradskog vijeća Grada Pule – Pola, tako i za gradonačelnika. Sve ostalo je samo nastavak političkih igrica vladajućih za koje mislimo da nitko nema koristi i strpljenja, zaključio je Deković. 

Član predsjedništva pulskog IDS-a Robert Cvek smatra sramotnim način na koji gradonačelnik Pule Filip Zoričić olako bez ikakvog žaljenja iznosi trenutnu aktualnu situaciju u Puli. – Kao da se njega, koji je glavna osoba za donošenje odluka i funkcioniranje grada, gradsku upravu, trgovačka društva, javne ustanove, kao da ga se ne tiče. Kao što ga se ne tiče kako će grad funkcionirati u situaciji u koju nas je on sa svojim koalicijskim partnerima doveo. Čini se da je njemu svejedno i bez ikakve grižnje savjesti poručuju  – bit će kako bude!

– Pula se sad nalazi u situaciji gdje gradonačelnik za svo nefunkcioniranje koje nam slijedi prebacuje krivicu na vijećnike Grada Pule kao da to s njim nema apsolutno nikakve veze, istaknuo je Cvek. 

– Gradonačelnik mora shvatiti da mišljenje Grada Pule nisu oni lažni profili na FB-u koji njemu podižu ego već su mišljenje Grada Pule i oni koji šetaju Lungomare, su i roditelji djece nogometnog kluba Istre 1961 i nogometnog kluba Uljanik čija djeca nemaju uvjete da mogu trenirati. 

– Građani će uvijek i u svakom slučaju osjećati nerad, nesposobnost, neznanje i sve ono do čega će nas dovesti ova neprincipijelna i nevjerojatna koalicija kojoj je cilj bio maknuti IDS sa vlasti pa onda poslije kako bude. Sad vidimo da je ovo ne gledljivo i ne vodi nikamo, zaključio je Robert Cvek. 

POREČ: Učenica violine Mariana Štifanić osvojila 3. nagradu na Međunarodnom natjecanju Sonus

Andrea Furlan

PIANO DAY 2022. u Bujama: Koncert pijaniste Andree Furlana u Učilištu