in

PIANO DAY 2022. u Bujama: Koncert pijaniste Andree Furlana u Učilištu

Andrea Furlan

PIANO DAY 2022 naziv je koncerta koji će se u kino dvorani bujskog Učilišta održati 29.03.2022 s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan a nastupa na klaviru pijanist Andrea Furlan.

Plakat koncerta Andree Furlana u Bujama
Plakat koncerta Andree Furlana u Bujama

Internacionalni dan klavira “Piano Day” obilježava se 88.-i dan u godini budući da glasovirska klavijatura ima 88 tipki. Andrea Furlan, rođen 1999., klavir je počeo svirati sa šest godina kod prof. Tatiane Šverko, a zatim prof. Sabrine Stemberga Vidak.

Nakon završene srednje glazbene škole u Puli i glazbene gimnazije srednje škole Carducci-Dante u Trstu – gdje je pod ravnanjem prof. Patrizije Devidè i kompozitora Mattea Fannija Canellesa, diplomirao s najvišim ocjenama, školovanje nastavlja na konzervatoriju Tartini u Trstu u klasi maestra Flavia Zaccarije te je 2021. završio trogodišnji studij klavira.

Tijekom godina na konzervatoriju polaznik je i početnog studija čembala i povijesnih klavijatura kod maestra Paole Erdas.

Osim dvogodišnjeg studija maestra suradnika u istoimenoj ustanovi u klasi maestra Silvana Zabea, maestra Fabrizia del Bianca i maestra Patrizie Tirindelli, trenutno nastavlja studij solističkog smjera kod maestraTerese Trevisan i maestra Letizije Michielon.

U karijeri je osvojio brojne nagrade na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima kao što su: prvo mjesto na International Music Competition Palmanova; prvo mjesto na Međunarodnom pijanističkom online koncertu “LAMS Matera 2020.”; prva nagrada na međunarodnom online natjecanju Mozart; prva nagrada na međunarodnom natjecanju “Four Notes”; apsolutno prvo mjesto na glazbenom natjecanju “Carducci-Dante” u kategoriji solista. U Cittadelli je ovjenčan nagradom “Vittorio Andretta”, kao pobjednik međunarodnog natjecanja Mladi talenti. Osvojio je prvo mjesto s duetom udaraljke-klavir na International Music Competition Palmanova i na glazbenom natjecanju “Città di Gorizia”. Na istom je natjecanju osvojio apsolutno prvo mjesto u kategoriji komorne glazbe u duetu saksofon-klavir.

Debitirao je s Orchextrà di Trieste al Ridotto operne kuće G. Verdi u Trstu, s istim orkestrom nastupao u Gorici i u kazalištu Rossetti u Trstu. S gudačkim orkestrom “Ferruccio Benvenuto Busoni” pod ravnanjem maestra Alessia Cionija izveo je u Vinciju Drugi koncert Sergeja Rahmanjinova.

Nastupao je na mnogim solističkim i komornim recitalima u Italiji, Španjolskoj, Hrvatskoj, Sloveniji.

Sudjelovao je na brojnim masterclass predavanjima docenata međunarodne slave kao što su Vladimir Mlinarić, Branimir Biliško, Kristina Petrollari Laco, Milan Miladinović, Mihajlo Zurković, Ruben Dalibaltayan, Katarina i Vladimir Krpan, Simon Trpčevski, Zusana Niederhover, Luca Delle Donne, Alessio Cioni, Charlene Farrugia Bozac i Kostandin Krasnitsky.

Dobio je stipendiju za školovanje Williamson Foundation of Music.

Predaje klavir i solfeggio u Centru studija klasične glazbe “Luigi Dallapiccola” u zajednicama Talijana Brtonigla i Pula.

********

PROGRAM

F. Chopin: Notturni op. 62 1.Andante

                                             2. Lento

F. Liszt: 2 Polonaise S. 223 1. Polonaise in C minor

2. Polonaise in E major

A. Skrjabin Sonata op. 62 no. 6 Modéré: mystérieux, concentré

B. Bartók Sonata Sz. 80 1. Allegro moderato

2. Sostenuto e pesante

3. Allegro molto

robert cvek daniel deković foto ids

IDS za nove izbore u Puli: ‘U gradu vlada politički kaos, 10 mjeseci nije pokrenuto ništa‘

Stancijeta - Foto Tanja Kocijančić

NOVIGRAD predao i treću zgradu subvencionirane stanogradnje: Devet obitelji svečano dobile ključeve novih stanova