in

Istarske poduzetnice u Saboru – Treba povećati udio žena u poslovnom svijetu

Foto IDS

U organizaciji zastupnice IDS-a Katarine Nemet, a povodom Svjetskog Dana poduzetnica, danas su Hrvatski Sabor posjetile poduzetnice i poslovne žene Udruge BPW Pula.

U sklopu dolaska, poduzetnice su na čelu s predsjednicom Udruge Alidom Perkov održale prezentaciju u kojoj su zastupnicama i zastupnicima predstavile Udrugu, njeno djelovanje i ciljeve te ukazale na probleme s kojim se poduzetnice susreću u svakodnevnom poslovanju.

BPW je nevladina, nestranačka, neprofitna, nevjerska i međunarodna organizaciji osnovana još 1931. godine u Genevi, dok je BPW – prvi hrvatski klub Pula, prva takva Udruga osnovana u Hrvatskoj, ali i na području cijele jugoistočne Europe i broji dvjestotinjak članica.

Zastupnica Katarina Nemet pozdravila je rad Udruge i posebno naglasila kako je na institucijama obveza osigurati potrebne predispozicije kako bi se povećao udio žena u poslovnom svijetu, posebice prilikom pokretanja vlastitih poduzetničkih ideja i to prvenstveno kroz otklanjanje stereotipa u društvu kako bi se omogućila, ravnopravnost kod pristupa informacijama i izvorima financiranja, objavio je IDS.

Požar automobila na parkiralištu ugasili Foto porečki vatrogasci

POREČ: U Novom naselju noćas gorjela dva automobila

Foto Istarska županija - Prijem za učenike državne prvake

Istarski učenici – državni prvaci – na prijemu kod župana