in

Istarski učenici – državni prvaci – na prijemu kod župana

Foto Istarska županija - Prijem za učenike državne prvake

U Zajednici Talijana – Circolo, u Puli, istarski župan Boris Miletić jučer je upriličio prijem za učenice i učenike državne prvakinje i prvake u predmetnim i sportskim natjecanjima u školskoj godini 2021./2022. i njihove mentorice i mentore. Radi se o ukupno 79 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola s područja Istarske županije. Prema riječima pročelnice za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricije Percan, ove je godine na županijskim natjecanjima sudjelovalo preko 1200 istarskih učenika.

Foto Istarska županija - Prijem za učenike državne prvake
Foto Istarska županija – Prijem za učenike državne prvake

Čestitavši im na ostvarenim uspjesima, župan je kazao kako je teško i zahtjevno biti najbolji u razredu, u školi, u županiji, a pogotovo na razini države.

„Iza vaših rezultata stoji puno vremena, rada, zalaganja, odricanja te pomoći i podrške mentora, ravnatelja i roditelja. Našim mladima volim poručiti da ulažu u svoje znanje jer, bez obzira što god da se dogodilo u svijetu, znanje im nitko ne može oduzeti i to je najisplativija investicija. Stoga, ulažite i dalje u svoje znanje i svoje kompetencije jer živimo u društvu koje se jako brzo mijenja i sve je kompetitivnije, ali ako ste vi u svojim vještinama najbolji za vas straha nema. Vi ste naš ponos i želim da tim putem nastavite i da i dalje budete najboljim promotorima naše regije“, poručio je župan.

Uslijedilo je uručivanje prigodnih bonova za Nove Istarske knjižare u iznosu od 600 kn za pojedinačne prvake, a u iznosu od 400 kn za one timske, što je ovogodišnja novina Istarske županije, priopćila je županija.

Foto IDS

Istarske poduzetnice u Saboru – Treba povećati udio žena u poslovnom svijetu

Tičići u posjetu korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe

NOVIGRAD – Mališani iz Tičića darovali jabuke korisnicima Doma za starije i nemoćne