in

ISTRA U SABORU – Nemet: Od Vladine porezne reforme bit će više štete nego koristi

Foto IDS - Katarina Nemet

Zastupnica IDS-a Katarina Nemet, sudjelovala je u Hrvatskom saboru u raspravi koja obuhvaća izmjene i dopune 9 poreznih zakona navodeći kako je ovo šesta porezna reforma, odnosno izmjena poreznih zakona koju vladajući nazivaju reformom, a koja direktno zadire u proračune jedinica lokalne samouprave.

Prvenstveno je naglasila kako Klub zastupnika IDS-a podržava svako financijsko rasterećenje koje ide u prilog  građana, odnosno koje će utjecati na njihov osobni standard ili standard javnih usluga koje koriste. Navela je kako se nada sedmoj poreznoj reformi, koja bi za cilj imala smanjenje troška državne administracije, povećanje primanja i standarda naših građana, kroz smanjenje PDV-a na prehrambene proizvode ili na investicije koje imaju za cilj poboljšanje uvjeta života naših građana, reformi koja će to učiniti pravično, dobro promišljeno i sveobuhvatno.

Kako sada nije riječ o takvoj reformi, navela je kako Klub zastupnika IDS-a neće podržati ovaj porezni paket koji će donijeti više štete nego koristi, piše u priopćenju Ureda za odnose s javnošću IDS-a.

Otvoreno državno padobransko prvenstvo u Poreču

JESEN U POREČU: Vikend prepun događanja uz jet ski i prvenstvo u jet skiju, koncert, regatu, plesni festival…

Foto Retrobit multimedijalna izložba digitrona - Buje

BUJE: Otvorena Retrobit izložba digitrona – retro kalkulatora koji su bili poznati u cijelom svijetu