in

Konstituirano Vijeće: VRSAR prvi put u povijesti dobio predsjednicu vijeća

Novi vijećnici Općine Vrsar - Foto Tanja Kocijančić

U novoj sportskoj dvorani održana je jučer konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Vrsar. Prvi put otkad postoji općina Vrsar je dobio predsjednicu vijeća i to Marinu Deak s liste IDS-a, koja je izabrana s osam za i jednim glasom protiv. Za potpredsjednika izabran je Davor Brečević, također s liste IDS-a. I on je izabran s 8 za i jednim glasom protiv.

Konstituirajuća sjednica Vijeća u Vrsaru 21.06.2021. – Foto Tanja Kocijančić

Drugi potpredsjednik, koji se prema Statutu, odnosno ustaljenoj praksi bira iz redova oporbe, jučer nije izabran. Boris Šverko iz SDP-a zatražio je da se to učini na idućoj sjednici kako bi se oni unutar opozicijskih vijećnika mogli dodatno konzultirati.

Prisegnuli su prije toga svi novi vijećnici a oni su Zoran Kalčić, Marina Deak, Antonio Đaković, Ivan Radetić i Davor Brečević s liste IDS-a. SDP je dobio dva vijećnika – Borisa Šverka i Roberta Malinarića, a u sastav vijeća ušli su još Serđo Popović s liste Demokrata, HSS-a, Hrvatskih laburista – Stranke rada, te Željko Romić iz HDZ-a.

Sjednicu je otvorio općinski pročelnik Slobodan Vugrinec. Izabrana je zatim Mandatna komisija u sastavu Đaković, Šverko i RAdetić koja je verificirala sve mandate vijećnika. Zatim je predsjedanje sjednicom preuzeo Kalčić, kao prvo ime na listi koja je osvojila najviše glasova na izborima, a onda je uslijedila svečana prisega vijećnika, te izbor predsjednika i potpredsjednika vijeća.

Konstituirajuća sjednica Vijeća u Vrsaru – Foto Tanja Kocijančić

Na kraju im se obratio načelnik Ivan Gerometta koji im je čestitao i poželio puno uspjeha u budućem četverogodišnjem radu, uz nadu da će dužnost obavljati savjesno i odgovorno.

-Jako mi je drago da je Vrsar dobio prvu predsjednicu ženu. Želim vam konstruktivan rad i pozivam vas da mi se obratite za svim vašim idejama i prijedlozima za boljitak općine i građana, rekao je načelnik i zahvalio se ujedno i prošlom sazivu Općinskog vijeća.

VIŽINADA: Obilježen Dan antifašističke borbe

Porečki Maximvsi izvrsni na državnom prvenstvu