in

Lerotić u Saboru: Sijede glave u zabijene u kontejnere naša su tužna stvarnost!

Marin Lerotić - Foto IDS

Zastupnik IDS-a Marin Lerotić, danas je u Saboru govorio o teškim uvjetima u kojima žive naši umirovljenici.

-Dok prosječni europski umirovljenici planiraju putovanja na hrvatsku obalu ili se već odmaraju u nekim hrvatskim hotelima i primjerice u Opatiji piju popodnevnu kavu i jedu kolač i čak razmišljaju koju bi destinaciju mogli posjetiti na jesen, za to vrijeme naši umirovljenici razmišljaju mogu li si danas za večeru priuštiti 10 deka mortadele! Tužno, jadno, sramotno, ponižavajuće, nazovite kako hoćete, ali nažalost to je hrvatska stvarnost, kazao je Lerotić.

Napomenuo je kako su naši umirovljenici godinama radili, doprinosili i uplaćivali u državni proračun za budućnost, a sada su doslovno na rubu siromaštva te upitao – zar naši nonići koji su izgradili ovu državu, ne zaslužuju pristojnu starost?

Upozorio je kako su i prije pandemije i inflacije od malih mirovina teško živjeli, no kako sada doslovno životare i nakon što plate sve obveze, kupuju samo najnužnije, a upitno je što će uopće moći kupovati ako se ovaj trend rasta cijena nastavi.

Istaknuo je kako je većini umirovljenika sve osim najosnovnijeg, doslovno luksuz i tako žive iz mjeseca u mjesec, pazeći na svaku kunu.

-Ne može nam promaknuti da je svakim danom sve više umirovljenika koji hodaju od kante do kante tražeći boce koje bi prodali i nešto dodatno zaradili, naglasio je Lerotić i dodao kako su nažalost sijede glave zabijene u kontejner postale naša tužna stvarnost.

Zapitao se čemu se može nadati današnja radno sposobna generacija kada vidi na što su spali današnji umirovljenici te zaključio kako je upitno hoće li u budućnosti mirovina uopće i biti.

Foto HGK Pula

S konferencije Izvrsnost u enogastronomiji – Istarska vina i maslinova ulja vrh, rasprava o uvozu radne snage

Foto Grad Novigrad konferencija furum tirana abanija projekti wonder

Predstavnice Grada Novigrada u Albaniji zbog projekata WONDER i EUSAIR