in

Predstavnice Grada Novigrada u Albaniji zbog projekata WONDER i EUSAIR

Foto Grad Novigrad

Djelatnice Grada Novigrada koje rade na projektu „WONDER Child-friendly destinations“ iz programa  INTERREG ADRION sudjelovale su na transnacionalnom sastanku projekta koji se održao u Tirani nedavno.

Sastanku su prisustvovali projektni partneri Grad Fano kao vodeći partner na projektu, Općina Velenje, Turistička organizacija Herceg Novi, Razvojni centar Novo Mesto, Cervia, DURA – Dubrovačka razvojna agencija, West Achaia i Observatory for Children and Youth Rights iz Tirane.

Projektni partneri su tijekom sastanka raspravljali o tekućim projektnim aktivnostima s osvrtom na pilot akcije projektnih partnera, akcijski plan koji je u izradi, Wonder mreži odnosno metodologiji uspostave iste te o aktivnostima koje slijede u nadolazećem razdoblju.

Isti i idući dan, partneri s WONDER projekta sudjelovali su na Sedmom godišnjem forumu jadransko-jonskih država članica (EUSAIR), središnji regionalni događaj u području životnog okoliša, održivog turizma, digitalizacije i prometa.

Bila je to prilika za promociju projekta, stvaranje novih kontakata za potrebe budućih projekata i stjecanje novih informacija na raznim panelima i predavanjima na temu održivosti destinacije s naglaskom na kulturu, prirodu i digitalizaciju, kao i na temu mobilnosti, priopćeno je iz Grada Novigrada.

MArin Lerotić - Foto IDS

Lerotić u Saboru: Sijede glave u zabijene u kontejnere naša su tužna stvarnost!

Foto OŠ V. Nazora Krnica

Učenici u Krnici uče o poduzetništvu – Ugostili Marka Cukona, Marija Vareška i Filipa Raponju