in

Načelnik Funtane Mladen Grgeta prešao u HDZ

Premijer, Grgeta i Kliman - Screenshot

Donedavno nezavisni načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta prešao je u HDZ. Objavio je to službeno predsjednik istarskog HDZ-a Anton Kliman danas na presici u Sv. Petru u Šumi, gdje su se nakon otvaranja dionice od 13 km Istarskog ipsilona Cerovlje – Lupoglav okupili članovi te stranke i razgovarali, među ostalim, i o rezultatima lokalnih izbora.

-Imamo novu akviziciju – nezavisni Mladen Grgeta prešao je u HDZ. Ovim danom praktički HDZ ima tri općine na svojoj listi – Sv. Petar u Šumi, Karojbu i sada Funtanu što nas izuzetno veseli jer govori o velikom povjerenju nezavisnih kandidata u rad županijskih odbora i Vlade. Razgovaramo s još nekoliko nezavisnih načelnika u Istri da prijeđu u HDZ.

Vijeće Općine Funtana podržava prelazak svog načelnika u redove HDZ-a i daje mu podršku za daljnji rad. Nadamo se da ćemo opravdati njegov prelazak u HDZ, rekao je Kliman pred novinarima.

Grgeta je potvrdio da prijateljstvo s Klimanom traje već neko vrijeme.

-Prepoznali smo zajedničke vizije i ideje razvoja, s premijerom smo uvidjeli da je njihova politika pozitivna i da se Istra gleda drugačije. Zagreb više nije neka babaroga kao što se dosad gledalo. Naprotiv, trebamo zajedno surađivati na projektima i razvoju. Neki će možda pitati je li to prevara birača ali nije – Funtana je mala sredina i uvijek je bila posebna. Moji mi birači to sigurno neće zamjeriti, izjavio je Grgeta na presici.

Andrej Plenković je, među ostalim, pohvalio i Marija Bratulića koji je sedmi put dobio povjerenje za načelnika Sv. Petra u Šumi.

-Zahvaljujem se Grgeti koji je nakon razgovora s Klimanom odlučio pristupiti HDZ-u i vjerujemo da ćemo dobro surađivati kao što to Vlada čini kontinuirano na dobrobit Istre, kazao je premijer.

Premijer u Buzetu dogovorio obilaznicu vrijednu 16 milijuna kuna, Kajin ga nahvalio

Bez vode 27. srpnja dio Poreča