in

Nakon Ferića i Boris Miletić objavio kandidaturu za župana

SDP-ovac Danijel Ferić kandidaturu za istarskog župana objavio je prvi – još lani u prosincu, a danas je to učinio i pulski gradonačelnik, IDS-ovac Boris Miletić.

Evo što je IDS nakon večerašnje sjednice Predsjedništva objavio u svom priopćenju:

“Kandidaturu Borisa Miletića za istarskog župana predložile su sve zajednice podružnica IDS-a Istarske županije, odnosno IDS Puljštine, Rovinjštine, Poreštine, Bujštine, Buzeštine, Pazinštine i Labinštine, a na večerašnjoj su sjednici svi članovi i članice IDS-a donijeli odluku o utvrđivanju kandidature. Time je Boris Miletić, od danas i služben kandidat IDS-a za župana Istarske županije.  

Miletić je gradonačelnik Pule od 2006., predsjednik IDS-a je od 2014. godine,  a u 6., 8. i 9. sazivu Sabora bio je saborski zastupnik IDS-a. S Miletićem na čelu IDS je ojačao status najuspješnije europske regionalne stranke i ostvario seriju fantastičnih izbornih pobjeda. Miletić je, između ostalog, zaslužan za nacionalnu profilaciju IDS-a i zagovaranje decentralizacije kojom bi Istra dobila još veću samostalnost.

Miletić je diplomirao na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli, a usavršavao se, između ostalog, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Splitu te na Levin College of Urban Affairs, Cleveland State Universityju.

Pula se od 2006., otkako je Boris Miletić gradonačelnik, uspješno transformirala iz vojnog grada u jednu od najposjećenijih turističkih destinacija i jedan od najboljih gradova za život i poslovanje u Hrvatskoj. U posljednjih 15 godina Pula je postala hrvatski šampion digitalizacije, riješeni su brojni infrastrukturni projekti koji su bili temeljni preduvjet za razvoj Pule, poput izgradnje obalnog kolektora na rivi i zaokruženog sustava kanalizacije, plinofikacije grada, novog vodovodnog sustava, sustava sprečavanja plavljenja, te kilometara i kilometara novih cesta. Pula je u 4 mandata Borisa Miletića dobila novu Opću bolnicu, postala u punom smislu riječi sveučilišni grad, dobila novu školu i dječje vrtiće, kompleks gradskih bazena, nogometni stadion, uređeni su trgovi, kina, plaže i tako dalje.”

Ferić objavio kandidaturu u prosincu

Član Glavnog odbora SDP-a i pulski gradski vijećnik Ferić u prosincu je na objavi svoje kandidature istaknuo da u kampanju ulazi jer “želi Istru jednakih šansi za sve, a ne samo za one podobne”.

“U ovu kampanju ulazim ponizno, ali odlučno, otvorena uma i srca s čvrstim stavom, ali prije svega pošteno, bez laži i obmana. To je imperativ, a varke, spletke i populizam prepuštam onima kojima je pobjeda cilj. Meni je pobjeda samo sredstvo, a cilj boljitak građanki i građana Istre”, rekao je Ferić.

Dodao je kako želi dokazati da socijaldemokratske i zelene politike koje ta stranka promiče u lokalnim sredinama, gdje je SDP dobio povjerenje građana, podižu standard građana jer se, smatra on, “u tim sredinama jednostavno bolje živi”.

Ferić je govorio o problemima koje će nastojati riješiti, a na koje godinama upozorava, poput nedostataka mjesta u domovima za starije, za koje se čeka i do deset godina. Također je istaknuo problem dvosmjenske nastave u školama, a izmjenama županijskoga Prostornog plana, kako je rekao, pulski Muzil vratit će onima kojima i pripada – građanima.

”Njegovat ću turizam, ali ne ovaj kakav imamo danas jer se Istra, nažalost, pretvorila u regiju sobarica i konobara, i tome trebamo stati na kraj. Ne možemo sve temeljiti na betonizaciji i devastaciji prirodnih dobara. Treba nam turizam koji će biti u službi građana, a ne turizam u kojem su sluge Istrijanke i Istrijani. Treba nam turizam koji s pravom može biti održiv, a ne da se ta riječ prostituira bez stvarnog odraza u praksi”, poručio je Ferić i dodao kako govori o turizmu koji neće pogodovati krupnom kapitalu.

SDP-ov kandidat za istarskog župana Danijel Ferić predstavio je u prosincu i svoju kandidatkinju za zamjenicu župana – Antonellu Degrassi iz Umaga.

turistički smještaj žminj

TZ Žminj i Kanfanar organiziraju edukaciju za iznajmljivače – prijavite se!

Amerikanci preuzeli vlast u Novigradu!