in

Amerikanci preuzeli vlast u Novigradu!

Ono što nisu uspjeli u američkom Kongresu, pobornici sada već bivšeg predsjednika Trumpa ostvarili su u Novigradu! Predvođena glasovitim QAnon Shamanom, četa mala ali odabrana izvršila je proboj u zgradu gradske uprave i – za razliku od američke epizode – ovdje uspješno preuzela vlast.

Donald Trump u Novigradu

Na sreću sve je proteklo vrlo miroljubivo. Gradonačelnik Anteo Milos procijenio je kako nema smisla opirati se prosvjednicima te im je mirnim putem prepustio vlast, a u znak dobre volje uručio im je i ključeve grada, s prigodnim privjeskom na kojem se lijepo moglo vidjeti i koliko im novca iz gradskog proračuna usput prepušta.

Treba istaknuti i kako je za razliku od američkog slučaja, kada je prikrivao svoju podršku prosvjednicima, bivši predsjednik Trump ovdje vrlo otvoreno stao uz njih, pojavivši se, zajedno s Melanijom, u trenutku primopredaje ključeva odnosno gradske vlasti.

Srećom, ova je šaljiva epizoda tek dio karnevalske tradicije, koju su maškare iz Novigrada i Dajle, uz podršku novigradskog gradonačelnika, održale kao jedinu ovogodišnju karnevalsku aktivnost, imajući na umu da su sve ostale onemogućene obzirom na situaciju s pandemijom Covida-19. Ova tradicionalna primopredaja ključeva prošla je stoga uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka, sve s ciljem da se održi bar dio tradicije, unatoč svim aktualnim okolnostima.

Maškare su najavile i kako će još jedina karnevalska aktivnost biti vješanje pusta na velikom sidru u kružnom toku na ulazu u centar grada, a po završetku pokladnog razdoblja pusta će – uz epidemiološke mjere naravno – i zapaliti.

Amerikanci preuzeli novigradsku gradsku upravu

Izvor Grad Novigrad

Nakon Ferića i Boris Miletić objavio kandidaturu za župana

Nakon veljače slijedi pooštravanje ekonomskih mjera