in

Nemet (IDS): Tražimo raspuštanje Sabora i raspisivanje parlamentarnih izbora

HDZ je umorio građane neprestanim političkim skandalima, nedostatkom transparentnosti i stalnim prijetnjama slobodnom i neovisnom sudstvu

Zastupnica IDS-a Katarina Nemet, danas je u Saboru upozorila kako je podnošenje zahtjeva oporbe za raspuštanje Hrvatskog sabora odraz ozbiljne zabrinutosti stanjem demokracije i povjerenjem u ključne institucije pravnog sustava.

Stava je kako su današnja saborska rasprava, kao i masovni prosvjed održan ovog vikenda, odraz nezadovoljstva građana. Istaknula je kako je HDZ umorio naše građane neprestanim političkim skandalima, nedostatkom transparentnosti i stalnim prijetnjama slobodnom i neovisnom sudstvu.

-Tražimo izbore jer istinski smatramo kako ne živimo u dvije Hrvatske – kako nas vladajući u zadnje vrijeme dijele!  Živimo u jednoj i to onoj koja mora dopustiti da se različita mišljenja čuju, u onoj u kojoj se mora na demokratičan način voditi politika, u onoj u kojoj su mediji slobodni te u kojoj je na snazi ustavna kategorija o trodiobi vlasti, kazala je Nemet.

Pozvala je kolegice i kolege da podrže zajednički zahtjev za raspuštanjem Sabora i da se što prije pristupi raspisivanju parlamentarnih izbora kako bi živjeli u Hrvatskoj po mjeri svake građanke i građanina, priopćeno je iz ureda IDS-a.

Foto Grad Poreč

POREČ: Počinje uređenje kružnog toka u naselju Bolnica 

Foto di Mikes-Photography da Pixabay

Bez vode 22. veljače nekoliko ulica u Poreču