in

Nemet o korona-nastavi: “Prebacivanje odgovornosti ministarstva na škole vratit će se poput bumeranga!”

U jučerašnjem iznošenju stajališta Kluba zastupnika IDS-a u Saboru, zastupnica Katarina Nemet osvrnula se na početak nove školske godine te neizvjesnost koja vlada među učenicima, roditeljima, nastavnicima i školskim osobljem.

– S terena su nam se javili mnogi zabrinuti školski djelatnici, ali i roditelji. Nakon razgovora s njima nemoguće je oteti se dojmu da je priprema i organizacija nove školske godine u ovim specifičnim i vrlo izazovnim epidemiološkim uvjetima blago rečeno – paušalna, te da joj se pristupilo po principu prebacivanja odgovornosti na druge, u ovom slučaju prvenstveno na same škole, kazala je Nemet.

Nemet je upozorila da su upute koje su škole dobile u mnogim slučajevima zapravo samo preporuke.

– Mnoge od tih mjera često su neprovedive, posebice u školskim ustanovama koje jednostavno nemaju potrebne prostorne kapacitete za osiguranje potrebnog razmaka ili pak financijske mogućnosti za provedbu tih mjera.

– Mi u IDS-u smatramo da je neodgovarajuća i nepravovremena priprema za početak nove školske godine ostavila previše „sivog prostora“ koji će neminovno dovesti do komplikacija prilikom provedbe mjera, a samim time i školske godine, napomenula je zastupnica IDS-a.

Nemet je istaknula kako će se prebacivanje odgovornosti ministarstva na škole vratiti poput bumeranga.

– Škole neće, niti trebaju, biti odgovorne u eventualnom slučaju širenja zaraze, kojeg nitko naravno ne želi, ali koje u ovakvoj situaciji potencijalno stalno visi nad glavom. Odgovorna će u tom slučaju biti isključivo država, odnosno nadležno ministarstvo, koje nije bilo u stanju na vrijeme i u okviru stvarnih mogućnosti i resursa na terenu, organizirati školsku godinu, istaknula je zastupnica IDS-a.

Na kraju, Nemet je svim prosvjetnim djelatnicima, školskom osoblju, učenicima i njihovim roditeljima, zaželjela puno zdravlja i uspjeha u novoj školskoj godini.

POREČ: Poduzetnički inkubator organizira predstavu zabavnih eksperimenata za djecu i Nutty Scientists programa

TREBATE OSOBNU ILI PUTOVNICU? Novo radno vrijeme za rad sa strankama od 7. rujna u istarskim policijskim postajama