in

Nova dožupanica iz Buja: Jessica Acquavita izabrana kao predstavnica talijanske manjine

Jessica Acquavita - Foto Denis Visintin

Jessica Acquavita iz Buja obnašat će iduće četiri godine funkciju zamjenice župana iz redova talijanske manjine. Acquavita je na nedjeljnim izborima bila bolja od protukandidata, također nezavisnog Valmera Cusme. Osvojila je 1.815 glasova u odnosu na njegovih 1.680 glasova. Od ukupnog broja glasača talijanske manjine glasalo ih je tek 29 posto.

Acquavita će na toj funkciji zamijeniti donedavnu dožupanicu Giuseppinu Rajko, također iz Buja. Inače, Acquavita je dosad bila zamjenica bujskog gradonačelnika iz redova manjine.

Spomenimo i to da je u Puli za zamjenika gradonačelnika iz redova talijanske manjine izabran Bruno Cergnul koji je bio bolji od Fabrizija Radina, do prije nekoliko dana istarskog župana. Diriana Delcaro Hrelja bit će pak dogradonačelnica u Vodnjanu, gdje je bila bolja od sunarodnjakinje Eveline Biasiol-Brkljačić.

U ostalim gradovima Istre u kojima se glasalo za zamjenika (grado)načelnika iz redova manjine rezultati su bili poznati prije lokalnih izbora jer se za te funkcije kandidirao samo jedan kandidat.

U Medulina vježba Stožera civilne zaštite i Ronilačkog saveza Istarske županije

IKEA povlači više proizvoda: “Mogu puknuti i izazvati opekline”