in

NOVIGRAD ima novo Gradsko vijeće: Novi-stari predsjednik Vladimir Torbica. Evo tko je sve dobio mandat

Novi vijećnici Grada Novigrada - Foto Tanja Kocijančić

U utorak, 15. lipnja, održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Novigrada. Za predsjednika je jednoglasno izabran IDS-ovac Vladimir Torbica, koji je tu funkciju obnašao i zadnje četiri godine. Za potpredsjednicu Vijeća izabrana je Ilari Miani iz iste stranke, kao pripadnica talijanske nacionalne manjine.

Novi-stari predsjednik Vijeća Vladimir Torbica – Foto Tanja Kocijančić

Prije toga prisegnuli su novi vijećnici, njih 12 osim Damjana Ribarića koji nije bio na sjednici i koji će to učiniti naknadno.

U sastavu novog vijeća su s liste IDS-a ušli Sonja Šikanić, Dario Perić, Dijana Lipovac Matić, Andrea Zancola, Ilari Miani, Vladimir Torbica, Iva Olujić, Elvis Anić i Lorna Lisjak Makin.

Zatim s Nezavisne liste grupe birača u vijeću su Mato Gavrić i Elena Vesnaver Radeljak, te već spomenuti Ribarić i Željka Bulić Malinarich sa zajedničke liste HDZ-HSU.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Novigrada 15.06.2021. – Foto Tanja Kocijančić

Novi-stari predsjednik Vijeća Torbica pozvao je svih na suradnju, uz napomenu da je, kao i prijašnjih godina, gradski parlament mjesto bez politike.

-Tu smo isključivo za dobrobit grada i građana, rekao je Torbica.

Puno uspjeha u novom mandatu poželio im je i gradonačelnik Anteo Milos, podsjetivši ih da imaju odgovornu funkciju. Podsjetio je da Vijeće donosi najvažnije odluke za grad.

-Kao što je i dosad bilo želim da vijeće i gradska uprava rade u sinergiji, da ne bude politike i politkanstva, već da se bavimo stvarnim problemima naših sugrađana, naglasio je gradonačelnik Milos.

Spomenimo da je na početku sjednice izabrana Mandatna komisija u sastavu Miani, Perić i Bulić Malinarich koja je imala zadatak projveriti sve mandate vijećnika, odnosno ostvarene glasove na lokalnim izborima.

Zatim je do izbora predsjednika vijeća predsjedateljica sjednice bila Šikanić, kao prva s liste koja je osvojila najviše glasova. Šikanić je time zamijenila načelnika gradske uprave Alena Luka koji je vodio sjednicu na početku.

Sonja Šikanić – Foto Tanja Kocijančić

Zatim je izabrana Komisija za izbor i imenovanja u čijem su sastavu Lipovac Matić, Vesnaver Radeljak Ii Anić.

Nakon toga uslijedio je izbor predsjednika i potpredsjednika Vijeća.

Zanimljivo je da su sve odluke donesene jednoglasno – bez nijednog glasa protiv ni suzdržanog.

Novi vijećnici pred objektivima fotografa 15.06.2021. – Foto Tanja Kocijančić

EKOSFERA u Oprtlju: Drvored lipe “začinjen” salvijom

VRSAR: Zoran Kalčić obrtnik je već 27 godina: „Pozivam kolege da predlažu i daju ideje što se može napraviti i popraviti“